Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Καγιανάς φούρνου

Καγιανάς φούρνου

Μπορούμε να φρυγανίσουμε φέτες ψωμιού της προηγούμενης ημέρας για να σερβίρουμε με τον κρεμώδη καγιανά.

Προετοιμασία 10′, Ψήσιμο 20′-22′

Υλικά (για 4 μερίδες)

200 γρ. κόκκινα ντοματίνια βελανίδι

Αλάτι, πιπέρι

50 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το σερβίρισμα

8 αβγά

150 γρ. κατίκι Δομοκού

Τα φύλλα από 1-2 κλωναράκια φρέσκιας μαντζουράνας

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Τα αλατοπιπερώνουμε  και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ, με έναν αβγοδάρτη (όπως όταν φτιάχνουμε ομελέτα). Βγάζουμε τα ντοματίνια από τον φούρνο και τα «πατάμε» με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε από πάνω τα αβγά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10-12 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε στο πυρέξ το κατίκι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το κατίκι θα πρέπει να προστεθεί όσο είναι ακόμη ζεστή η ομελέτα και αφού το ανακατέψουμε θα γίνει κρεμώδης. Σερβίρουμε με τα φύλλα μαντζουράνας και λίγο ελαιόλαδο.

Πηγή: Γευσιγνώστης 

Must in

Ο Μουσολίνι σκόραρε και προκάλεσε πανικό!

Ο δισέγγονος του Μουσολίνι έβαλε γκολ στη Β' Ιταλίας και το γήπεδο τον αποθέωσε φωνάζοντας το επίθετό του με το κλασσικό φασιστικό χαιρετισμό!!!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο