Καγιανάς φούρνου
Μπορούμε να φρυγανίσουμε φέτες ψωμιού της προηγούμενης ημέρας για να σερβίρουμε με τον κρεμώδη καγιανά.
- Πατέρας βίαζε και εξέδιδε την ανήλικη κόρη του σε άγνωστους άνδρες - Σοκάρει υπόθεση στη Γαλλία
- Πολάκης: Τη Δευτέρα θα είμαι μπροστάρης σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ
- Φάμελλος: Τυχοδιώκτης ο Κασσελάκης – Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σταματήσει το πάρτι δισεκατομμυρίων του Μητσοτάκη
- Έντονος καβγάς Γιαννούλη – Γεωργιάδη: «Πέθανε καρκινοπαθής λόγω καθυστερημένου χειρουργείου» – «Ντροπή, ο ασθενής ζει»
Προετοιμασία 10′, Ψήσιμο 20′-22′
Υλικά (για 4 μερίδες)
200 γρ. κόκκινα ντοματίνια βελανίδι
Αλάτι, πιπέρι
50 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το σερβίρισμα
8 αβγά
150 γρ. κατίκι Δομοκού
Τα φύλλα από 1-2 κλωναράκια φρέσκιας μαντζουράνας
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ, με έναν αβγοδάρτη (όπως όταν φτιάχνουμε ομελέτα). Βγάζουμε τα ντοματίνια από τον φούρνο και τα «πατάμε» με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε από πάνω τα αβγά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10-12 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε στο πυρέξ το κατίκι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το κατίκι θα πρέπει να προστεθεί όσο είναι ακόμη ζεστή η ομελέτα και αφού το ανακατέψουμε θα γίνει κρεμώδης. Σερβίρουμε με τα φύλλα μαντζουράνας και λίγο ελαιόλαδο.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις