Καγιανάς φούρνου
Μπορούμε να φρυγανίσουμε φέτες ψωμιού της προηγούμενης ημέρας για να σερβίρουμε με τον κρεμώδη καγιανά.
Προετοιμασία 10′, Ψήσιμο 20′-22′
Υλικά (για 4 μερίδες)
200 γρ. κόκκινα ντοματίνια βελανίδι
Αλάτι, πιπέρι
50 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το σερβίρισμα
8 αβγά
150 γρ. κατίκι Δομοκού
Τα φύλλα από 1-2 κλωναράκια φρέσκιας μαντζουράνας
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ, με έναν αβγοδάρτη (όπως όταν φτιάχνουμε ομελέτα). Βγάζουμε τα ντοματίνια από τον φούρνο και τα «πατάμε» με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε από πάνω τα αβγά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10-12 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε στο πυρέξ το κατίκι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το κατίκι θα πρέπει να προστεθεί όσο είναι ακόμη ζεστή η ομελέτα και αφού το ανακατέψουμε θα γίνει κρεμώδης. Σερβίρουμε με τα φύλλα μαντζουράνας και λίγο ελαιόλαδο.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Χαρίτσης: Καταθέτουμε τροπολογία για τους συμβασιούχους – Να σταματήσει το καθεστώς ομηρίας τους
- Γιατί να επενδύσω σε Wallbox;
- Τέλος από τη Φενέρμπαχτσε ο Μαριάνοβιτς (pic)
- Μετά τη Celine τι; – Ποιο είναι το επόμενο βήμα του Εντί Σλιμάν
- Άνοιξε ο δρόμος προς Δελφούς από την Αράχοβα
- Δολοφονία στην Εύβοια: Στα δικαστήρια ο 29χρονος γαμπρός του 66χρονου – Πού στρέφει τις κατηγορίες