Μακαρονάκι κοφτό με καλαμάρι
Στη συνταγή αυτή προτείνουμε ένα μαγείρεμα ασυνήθιστο, όμως πολύ γρήγορο και που αναδεικνύει την πρώτη ύλη
Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα 40΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
350 γρ. καθαρισμένα φρέσκα καλαμάρια
300 γρ. ντοματίνια
300 γρ. μακαρονάκι κοφτό
2 σκελίδες σκόρδου
100 γρ. λευκό κρασί
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Κόβουμε το σώμα από τα καλαμάρια σε ροδέλες 1 εκ. Τα πλοκάμια τα κρατάμε χωριστά. Πλένουμε τα ντοματίνια, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε κατά μήκος στα τέσσερα. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε κατά μήκος σε λεπτές φέτες.
Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κ.σ. από το λάδι. Σοτάρουμε για 4 λεπτά τα πλοκάμια των καλαμαριών σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι η σάλτσα να χάσει τα υγρά της. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 5 λεπτά, έως ότου εξατμιστεί. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι για 11 λεπτά. Κρατάμε ένα μπολάκι με το νερό από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζυμαρικό. Στην ίδια κατσαρόλα, βάζουμε ξανά το σουρωμένο μακαρονάκι προσθέτοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και τη σάλτσα καυτή και κρατάμε σε σιγανή φωτιά.
Ρίχνουμε τις ροδέλες από το σώμα του καλαμαριού και ανακατεύουμε λιγότερο από 5 λεπτά. Είναι έτοιμο όταν ασπρίσει εξωτερικά. Εάν το φαγητό δεν είναι αρκετά ζουμερό, προσθέτουμε και λίγο νερό από τον βρασμό που κρατήσαμε.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Εύβοια: «Το κίνητρο του γαμπρού ήταν τα χρήματα» λέει η μητέρα των πατροκτόνων
- Ηλεκτρικό ρεύμα: Νέες ώρες στο μειωμένο και νυχτερινό τιμολόγιο – Ποιους αφορά
- Δυσοίωνες προβλέψεις για τις ενεργειακές απαιτήσεις της τεχνητής νοημοσύνης
- H ιστορία του καθηγητή που εφηύρε το μπάσκετ για να κρατά τους μαθητές του σε φόρμα τον χειμώνα
- Στο γηροκομείο Αθηνών ο Κασσελάκης – «Δεν θα σας επισκεπτόμαστε μόνο στις γιορτές»
- Κυκλοφοριακό: Ο εφιάλτης στους δρόμους της Αθήνας – Χωρίς μέτρα οδεύουμε στην… αβίωτη κινητικότητα