Γ. Κώτσηρας στο One Channel: Ανοιχτή σε διερεύνηση και άλλων προσώπων και θεμάτων η προανακριτική
Την πεποίθηση ότι η προανακριτική που εξετάζει τον κ. Παπαγγελόπουλο είναι «ανοιχτή σε επίπεδο διερεύνησης, προσώπων, θεμάτων και αντικειμένων» εκφράζει ο Γιώργος Κώτσηρας. Μιλώντας στο One Talk, ο δικηγόρος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνει πως «στόχος είναι η διερεύνηση με τα υπάρχοντα στοιχεία και με όποια άλλα στοιχεία προκύψουν από τα δικονομικά όρια. Η Δικαιοσύνη πρέπει να διαφυλάσσεται ως κόρην οφθαλμού.
Και για τον πολίτη. Βήμα-βήμα θα δούμε με τα διαθέσιμα μέσα που έχει η προανακριτική επιτροπή ποιο θα είναι το κατάλληλο μέσο που θα επιλεγεί για να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση». Εξηγεί πως « ο κ. Τσίπρας έμεινε εκτός διότι οι καταθέσεις Αγγελή και Ράικου αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο. Δεν υπήρξε κάτι που να αναφέρεται ρητά στον κ. Τσίπρα». Τονίζει ωστόσο πως «η έρευνα είναι ανοιχτή σε επίπεδο διερεύνησης, προσώπων, θεμάτων και αντικειμένων».
Πηγή: onetv.gr
«Η καθημερινότητα ενδιαφέρει την κοινωνία. Κι εμείς εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Οι Έλληνες πέρασαν δέκα πολύ δύσκολα χρόνια. Προφανώς δε συζητάνε καθημερινά τι έγινε στην περίπτωση Novartis, άλλα η ποιότητα και η εικόνα της Δικαιοσύνης είναι σοβαρό θεσμικό θέμα και κυρίως ένα ζήτημα δημοκρατίας» προσθέτει σχετικά με τον κοινωνικό αντίκτυπο της υπόθεσης.
Για την ψήφο των αποδήμων υποστηρίζει πως «θέλω να ψηφιστεί και από τους 300 βουλευτές η συγκεκριμένη πρόβλεψη της κυβέρνησης. Γιατί θα είναι ένα συμβολικό μήνυμα προς τους φίλους, τους συμμαθητές μας, σε όσους έφυγαν στο εξωτερικό στη διάρκεια της κρίσης, πώς το δικαίωμά τους, δεν το βάζουμε στη ζυγαριά. Ορθά η κυβέρνηση το πάει συναινετικά». Σημειώνει, πάντως πως η κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης είναι «η ισοτιμία της ψήφου όλων των Ελλήνων». Αναφορικά με την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, υποστηρίζει πως «είναι νωρίς ακόμα να ανοίξει αυτή η κουβέντα».
Συμπληρώνει ωστόσο πως ο κ. Παυλόπουλος «εκτέλεσε τα καθήκοντά του εξαιρετικά». Σχετικά με την τουρκική εισβολή στη Συρία, σχολιάζει πως «η Ελλάδα εκφράστηκε αντίθετα στην παραβίαση των συνόρων της Συρίας από την Τουρκία και σε ότι αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή ανθρώπινες ζωές και μεγάλη αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή» και προσθέτει πως επηρεάζεται το ζήτημα της μετανάστευσης από την τουρκική εισβολή στα συριακά εδάφη.
«Μας αφορά ακόμα πιο άμεσα το θέμα της Τουρκίας σε συνάρτηση με τη Συρία. Όμως επειδή τα σύνορά μας είναι και σύνορα της ΕΕ, πρέπει να υπάρξει συνδρομή της ΕΕ και διεθνών οργανισμών, εφόσον υπάρξει νέα αύξηση των ροών. Πλέον, γίνεται πιο συντονισμένη προσπάθεια από την Ελλάδα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα όπως διαδραματίζεται, μέρα προς μέρα. Θα έχουμε καλά αποτελέσματα ελπίζω» λέει για τη διαχείριση του προσφυγικού και τονίζει πως θα ήθελε την ΕΕ «πιο επιθετική απέναντι στην Τουρκία».
Για το γεγονός ότι συχνά σε συνεντεύξεις του αναφέρεται σε όσους Έλληνες έμειναν στη χώρα την περίοδο της κρίσης, ο γαλάζιος βουλευτής, σημειώνει πως «το brain-drainείναι κοινωνική γάγγραινα. Έφυγε ένα πολύ ποιοτικό κομμάτι του ελληνισμού στο εξωτερικό. Pρέπει να βρούμε κίνητρα για να γυρίσουν. Όμως πρέπει να έχουμε παραλλήλως στραμμένα τα μάτια σε αυτούς που έκατσαν στην Ελλάδα της κρίσης, πάλεψαν, σπούδασαν, άνοιξαν ένα μαγαζί, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ανεργία, ασφαλιστικές εισφορές και έμειναν ενεργοί στην παραγωγική διαδικασία».
- Ιταλία: Η κυβέρνηση θέλει να ξαναρχίσει η μεταφορά αιτούντων άσυλο στα κέντρα της Αλβανίας
- ΗΠΑ: Στο νοσοκομείο με πυρετό εισήχθη ο Μπιλ Κλίντον
- Ιταλία: Ενέκρινε τη συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του 2025
- ΗΠΑ: Η μεταβατική ομάδα του Τραμπ σχεδιάζει την άμεση απόσυρση από τον ΠΟΥ
- Καναδάς: Σχεδόν 50.000 νεκροί λόγω υπερβολικής δόσης οπιοειδών από το 2016
- Ισραήλ: Σειρήνες συναγερμού πέταξαν τους Ισραηλινούς από τα σπίτια τους – Νέο χτύπημα των Χούθι