Μαρμελάδα από χρωματιστά ντοματίνια
Αν προτιμάμε μια μαρμελάδα χωρίς μεγάλα κομμάτια, βγάζουμε το ξυλάκι κανέλας και τους αστεροειδείς γλυκάνισους και τη χτυπάμε με μπλέντερ χειρός (ραβδομπλέντερ, μπίμερ).
- Πατέρας βίαζε και εξέδιδε την ανήλικη κόρη του σε άγνωστους άνδρες - Σοκάρει υπόθεση στη Γαλλία
- Πολάκης: Τη Δευτέρα θα είμαι μπροστάρης σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ
- Φάμελλος: Τυχοδιώκτης ο Κασσελάκης – Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σταματήσει το πάρτι δισεκατομμυρίων του Μητσοτάκη
- Το «εστιατόριο των λανθασμένων παραγγελιών» στην Ιαπωνία έχει να μας διδάξει πολλά
Προετοιμασία 10′ Αναμονή 1 ώρα Μαγείρεμα 20′
Υλικά (για περίπου 500 ml)
500 γρ. ντοματίνια ανάμεικτα
200 γρ. καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική
1 ξυλάκι κανέλα Κεϋλάνης
1-2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
Διαδικασία
Πλένουμε καλά τα ντοματίνια, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε στη μέση. Τα βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε έτσι για μία ώρα.
Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπολ σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Οταν αρχίσει το μείγμα να βράζει, το αφήνουμε στη φωτιά για 10 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συχνά.
Βγάζουμε τα ντοματίνια με μια τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 5 λεπτά ακόμη. Βάζουμε και πάλι τα ντοματίνια στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και βράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει για λίγα λεπτά.
Την αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Μυστικό
Αποστείρωση βάζων: Τα πλένουμε πολύ καλά με ζεστό νερό και τα βάζουμε ανάποδα (πάνω σε λαμαρίνα με υφασμάτινη πετσέτα) σε προθερμασμένο φούρνο στους 100° C.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις