Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Χοιρινά μπριζολάκια με τσίλι και σταφύλι

Χοιρινά μπριζολάκια με τσίλι και σταφύλι

Είναι έτοιμα σε λιγότερο από μισή ώρα και σερβίρονται ζεστά

Προετοιμασία 10′, Μαγείρεμα 15′

Υλικά (για 4 μερίδες)

800 γρ. μπριζολάκια από χοιρινό καρέ, χωρίς κόκαλο, λεπτοκομμένα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 -3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη

1 πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη

250 ml λευκό κρασί

300 γρ. ρόγες από σταφύλι της ποικιλίας σταφίδα, κομμένες στη μέση

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα μπριζολάκια.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε μέσα τα μπριζολάκια. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν. Τότε, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά και, σχεδόν αμέσως, το κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά γυρίζοντας πού και πού το κρέας.

Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε το σταφύλι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.

Πηγή: Γευσιγνώστης 

Must in

Γιοβάνοβιτς: «Να πάρουμε την πρόκριση στη League A για πρώτη φορά απέναντι στη Σκωτία»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε για τα θέλω της Εθνικής απέναντι στους Σκωτσέζους αλλά και το πόσο ισχυρή είναι η αντίπαλος της Ελλάδας στα play-offs του Νations League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024