![Χοιρινά μπριζολάκια με τσίλι και σταφύλι](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2019/10/xoirina-brizolakia-me-stafylia-e1568132208728-768x518.jpg)
Χοιρινά μπριζολάκια με τσίλι και σταφύλι
Είναι έτοιμα σε λιγότερο από μισή ώρα και σερβίρονται ζεστά
Spotlight
-
Αποκάλυψη in: Βίντεο ντοκουμέντο με τον δολοφόνο να στήνει καρτέρι στον 54χρονο τοπογράφο στο Ψυχικό
-
Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Λευτέρης Αυγενάκης
-
Μήπως μεγαλώσατε με συναισθηματικά ανώριμους γονείς; 6 σημάδια που το αποδεικνύουν
-
Αυτά είναι τα 3 ζώδια που θα δουν τις σχέσεις τους να αλλάζουν τον Ιούλιο
Προετοιμασία 10′, Μαγείρεμα 15′
Υλικά (για 4 μερίδες)
800 γρ. μπριζολάκια από χοιρινό καρέ, χωρίς κόκαλο, λεπτοκομμένα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 -3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1 πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
250 ml λευκό κρασί
300 γρ. ρόγες από σταφύλι της ποικιλίας σταφίδα, κομμένες στη μέση
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα μπριζολάκια.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε μέσα τα μπριζολάκια. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν. Τότε, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά και, σχεδόν αμέσως, το κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά γυρίζοντας πού και πού το κρέας.
Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε το σταφύλι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις