Χοιρινά μπριζολάκια με τσίλι και σταφύλι
Είναι έτοιμα σε λιγότερο από μισή ώρα και σερβίρονται ζεστά
Προετοιμασία 10′, Μαγείρεμα 15′
Υλικά (για 4 μερίδες)
800 γρ. μπριζολάκια από χοιρινό καρέ, χωρίς κόκαλο, λεπτοκομμένα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 -3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1 πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
250 ml λευκό κρασί
300 γρ. ρόγες από σταφύλι της ποικιλίας σταφίδα, κομμένες στη μέση
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα μπριζολάκια.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε μέσα τα μπριζολάκια. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν. Τότε, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά και, σχεδόν αμέσως, το κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά γυρίζοντας πού και πού το κρέας.
Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε το σταφύλι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Συρία: Στη Δαμασκό ο ΥΠΕΞ της Ιορδανίας – Θα συναντηθεί με τον τζιχαντιστή ηγέτη Τζουλάνι
- Φύτευση 9 ελαιόδεντρων για την ενίσχυση του αστικού πρασίνου
- Οι ειδήσεις που πρέπει να ξέρεις από το in [Βίντεο]
- Τύχη βουνό – Η Λίζα Κούντροου αποκάλυψε ποια συνεργασία της άνοιξε κάθε πόρτα στο Χόλιγουντ
- Τροχαίο στη Συγγρού: Χειρουργείται ο Μιχάλης Μητρούσης – «Ευτυχώς φόραγα και κράνος»
- Ο Μουσολίνι σκόραρε και προκάλεσε πανικό!