Χοιρινά μπριζολάκια με τσίλι και σταφύλι
Είναι έτοιμα σε λιγότερο από μισή ώρα και σερβίρονται ζεστά
Προετοιμασία 10′, Μαγείρεμα 15′
Υλικά (για 4 μερίδες)
800 γρ. μπριζολάκια από χοιρινό καρέ, χωρίς κόκαλο, λεπτοκομμένα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 -3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1 πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
250 ml λευκό κρασί
300 γρ. ρόγες από σταφύλι της ποικιλίας σταφίδα, κομμένες στη μέση
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα μπριζολάκια.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε μέσα τα μπριζολάκια. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν. Τότε, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά και, σχεδόν αμέσως, το κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά γυρίζοντας πού και πού το κρέας.
Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε το σταφύλι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Ουκρανία: Το κοινοβούλιο παρέτεινε τον στρατιωτικό νόμο
- Ισραήλ: Απορρίπτει τη συμφωνία παλαιστινιακών κινημάτων ενώ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα
- Τραμπ: Η Χάρις είναι πολύ πιο ριζοσπαστική από τον Μπάιντεν – Θα είναι «πιο εύκολο» να τη νικήσω
- Ρωσία: Ουκρανικά drones έπληξαν πορθμείο σε λιμάνι στο Στενό του Κερτς – Ενας νεκρός και 4 τραυματίες
- California Forever: Αναβάλλουν τα σχέδια για την ουτοπική πόλη οι δισεκατομμυριούχων
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Τα Δωδεκάνησα μετά την Κύπρο