Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Αύριο η γιορτή σου ξημερώνει - ό,τι κι αν διαλέξεις λείπει ο Αλέξης

Τάρτα με κοτόπουλο και φρέσκα σύκα

Τάρτα με κοτόπουλο και φρέσκα σύκα

Μια εξαιρετική τάρτα με πρωτότυπους συνδυασμούς

Προετοιμασία: 40′, Αναμονή 30′,  Ψήσιμο 45′-60′

Τάρτα με κοτόπουλο και φρέσκα σύκα | tovima.gr
Food styling Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία: 40′, Αναμονή 30′, Ψήσιμο 45′-60′

Δείτε ακόμη: Συρία – Τα 10 σημεία της συμφωνίας Ερντογάν με Πούτιν – Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

Υλικά (για 6-8 μερίδες)

Για τη ζύμη

320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κ.γ. ζάχαρη

½ κ.γ. αλάτι

165 γρ. αγελαδινό βούτυρο, παγωμένο

40 ml γάλα πλήρες, παγωμένο

1 κρόκος αβγού

3 κ.σ. νερό

Για τη γέμιση

2 ξερά κρεμμύδια, σε φέτες

1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. ζάχαρη

220 ml κρέμα γάλακτος

120 γρ. ανθότυρο

100 γρ. τυρί κρέμα

2 αβγά

300 γρ. κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε κυβάκια

μία πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

5 φρέσκα σύκα κομμένα στα τέσσερα

Διαδικασία

Για τη ζύμη

Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ενωθούν και το αποτέλεσμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Προσθέτουμε τον κρόκο του αβγού, το γάλα και το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει.

Την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη τροφίμων και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες μαζί με το βούτυρο και σοτάρουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε για 5 λεπτά να πάρουν ένα ελαφρύ ξανθό χρώμα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το ανθότυρο, το τυρί κρέμα, τα αβγά, το κοτόπουλο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε με σύρμα ώστε να έχουμε μια ομογενοποιημένη κρέμα.

Στήσιμο της τάρτας

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.

Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο πάχους περίπου 1,5 εκ. για μια ταρτιέρα 25 εκ.

Στρώνουμε το φύλλο στην ταρτιέρα, τρυπάμε τη ζύμη ελαφρά με ένα πιρούνι και στρώνουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Προσθέτουμε την κρέμα τυριού και, τέλος, τα σύκα κομμένα σε τέσσερα κομμάτια το καθένα. Ψήνουμε στην προτελευταία σχάρα για περίπου 45-60 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Πηγή: Γευσιγνώστης 

Must in

Το «εστιατόριο των λανθασμένων παραγγελιών» στην Ιαπωνία έχει να μας διδάξει πολλά

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Shiro Oguni έχει δηλώσει πως θέλει να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία γύρω από την άνοια και να αλλάξει τις αντιλήψεις γύρω από από αυτήν και τη γήρανση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024