Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πέστο βασιλικού τζενοβέζε

Πέστο βασιλικού τζενοβέζε

Προτιμάμε πλατύφυλλο βασιλικό γιατί είναι περισσότερο αρωματικός (και πιο εύκολος στο… ξεφύλλισμα).

Προετοιμασία 15’

Υλικά (για 250-300 γρ. πέστο)

2 σκελίδες σκόρδου (αφαιρούμε τη φύτρα)

Λίγος ανθός αλατιού

1 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο χωρίς λιπαντική ουσία σε αντικολλητικό τηγάνι

60 γρ. φύλλα βασιλικού (πλυμένα με κρύο νερό και στεγνωμένα καλά)

6 κ.σ. Parmigiano Reggiano ή Grana Padano φρεσκοτριμμένο

2 κ.σ. Pecorino φρεσκοτριμμένο

130 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Σε ένα μαρμάρινο γουδί, βάζουμε το σκόρδο με τον ανθό αλατιού.

Τα συνθλίβουμε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Προσθέτουμε το κουκουνάρι συνεχίζοντας να συνθλίβουμε με το γουδοχέρι.

Βάζουμε και τα στεγνά φύλλα βασιλικού στο γουδί.

Τα συνθλίβουμε με συνεχόμενες περιστροφικές κινήσεις.

Προσθέτουμε και τα τριμμένα τυριά.

Μόλις ενσωματωθούν ρίχνουμε σιγά-σιγά το λάδι και ανακατεύουμε με το γουδοχέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το πέστο.

ΤΙΡ:

– Μπορούμε να παραλείψουμε τα τυριά και να τα προσθέσουμε λίγο προτού χρησιμοποιήσουμε το πέστο. Στην περίπτωση αυτή διατηρείται μεγάλο χρονικό διάστημα στο ψυγείο, αν, αφαιρώντας την ποσότητα που θέλουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο ώστε να καλύπτει το πέστο.

Πηγή: Γευσιγνώστης

Must in

Έδειξαν το βίντεο παρά την άρνηση του ΠΑΟΚ – Τι έγινε τελικά στο πάρκινγκ- Σε δύσκολη θέση ο Ραζβάν Λουτσέσκου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου φαίνεται στο βίντεο να…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο