Σπαγγέτι με σολομό, ελιές και ντοματίνια
Μια πιπεριά τσίλι δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα σε αυτό το γρήγορο πιάτο.
Spotlight
-
Άναυδοι έμειναν οι Βρετανοί – Εντοπίστηκε καρχαρίας να κολυμπά στον Τάμεση
-
Ποινή φυλάκισης σε 27χρονο που έκανε φασαρία στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» επειδή έχασε την πτήση του
-
Σύλληψη 37χρονου στα Χανιά - Είχε αφήσει τον σκύλο του χωρίς νερό και φαγητό μέσα στον καύσωνα
-
Φως στο τούνελ των διαπραγματεύσεων για τη Γάζα βλέπουν οι ΗΠΑ
Προετοιμασία 15′, Μαγείρεμα περίπου 10′
Υλικά (για 2 – 3 μερίδες)
400 – 500 γρ. σπαγγέτι
500 γρ. φρέσκος σολομός, σε κύβους (περίπου 5 εκ.)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. φινόκιο ψιλοκομμένο
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
25 γρ. ελιές απύρηνες, κομμένες στη μέση
125 γρ. λευκό κρασί
200 γρ. ζωμός λαχανικών σπιτικός ή από βιολογικό κύβο
300 γρ. σάλτσα από ντοματίνια
½ κ.γλ. εστραγκόν
Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
Διαδικασία
Βράζουμε το σπαγγέτι al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια σολομού και τα αλευρώνουμε ελαφρώς. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το μισό από το λάδι και σοτάρουμε εκεί τον σολομό από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Βγάζουμε τον σολομό από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και σκουπίζουμε τον πάτο της κατσαρόλας με χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτα. Βάζουμε και πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε εκεί το υπόλοιπο λάδι. Σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι, το φινόκιο, το σκόρδο, το τσίλι, τις ελιές, μέχρι να μαραθούν. Τότε, προσθέτουμε και τον σολομό. Στη συνέχεια το κρασί και μόλις εξατμιστεί, τον ζωμό και τη σάλτσα ντομάτας. Οταν αρχίσει να βράζει το μείγμα προσθέτουμε το εστραγκόν, το ξύσμα λεμονιού, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά ακόμη.
Σουρώνουμε το σπαγγέτι και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με προσοχή για να μη διαλυθεί ο σολομός. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις