Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Εντυπωσιακό deepfake βίντεο με μιμήσεις 20 διάσημων

Εντυπωσιακό deepfake βίντεο με μιμήσεις 20 διάσημων

Μέσα σε ένα deepfake βίντεο δυόμισι λεπτών, ο κωμικός ηθοποιός Τζιμ Μέζκιμεν μιμείται τις φωνές 20 διάσημων

Οι δυνατότητες επεξεργασίας βίντεο είναι πλέον σχεδόν απεριόριστες και τα deepfake βίντεο κατακλύζουν τον κόσμο του Διαδικτύου. Και όταν δοκιμάζεσαι στις μιμήσεις διασήμων, η τεχνολογία μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερός σου σύμμαχος.

Μέσα σε ένα βίντεο δυόμισι λεπτών, ο κωμικός ηθοποιός Τζιμ Μέζκιμεν μιμείται τις φωνές 20 διάσημων με τη βοήθεια του ειδικού στη δημιουργία deepfake περιεχομένου, SHAM00K.

Ο 60χρονος ηθοποιός δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο απαγγέλλει το ποίημά του «Pity the Poor Impressionist».

Στην αρχή απαγγέλλει ως ο εαυτός του, αλλά σύντομα ξεκινάει να κάνει αυτό στο οποίο έχει συνηθίσει τους συνδρομητές του καναλιού του, να αντιγράφει στο 100% τις φωνές, τις εκφράσεις και τις χειρονομίες διάσημων προσώπων.

Η διαφορά με τα προηγούμενα βίντεό του, είναι ότι αυτή τη φορά συνεργάστηκε με τον SHAM00K, ο οποίος δημιούργησε deepfake οπτικά γραφικά που έδωσαν «σάρκα και οστά» στους διάσημους που μιμήθηκε ο Μέζκιμεν.

Κάπως έτσι, καταλήξαμε να βλέπουμε μεταξύ άλλων τον Τζον Μάλκοβιτς, τον Κόλιν Φερθ, τον Κρίστοφερ τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, τον Τόμι Λι Τζόουνς, τον Τζορτζ Κλούνεϊ και πολλούς ακόμα, να απαγγέλλουν ποίηση

Απολαύστε στο παρακάτω βίντεο τις μιμήσεις 20 διασήμων από  τον Τζιμ Μέζκιμεν:

Deepfake : Από τα πορνογραφικά site, παγκόσμιο φαινόμενο

O όρος deepfake πρωτοεμφανίστηκε στο Reddit το 2017, και μέσα σε μόλις δύο χρόνια εμφανίστηκε μία ολόκληρη «βιομηχανία», που επωφελείται από το φαινόμενο αυτό.

Tα deepfakes αποτελούν μικρά κλιπ στα οποία έχει χρησιμοποιηθεί ο ομώνυμος αλγόριθμος, και με τη βοήθεια νευρωνικών δικτύων και της τεχνητής νοημοσύνης, ο αλγόριρθμος αναλαμβάνει να αντικαταστήσει το πρόσωπο ενός ανθρώπου με αυτό ενός άλλου, με άκρως εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Παράλληλα μάλιστα ωριμάζει και ο τρόπος δημιουργίας τέτοιων βίντεο αν και εξακολουθεί η δημιουργία τους να χρειάζεται αρκετό χρόνο και ειδικές γνώσεις. Το τελικό αποτέλεσμα πάντως σε πολλές περιπτώσεις αναμένεται να αποζημιώσει το δημιουργό τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τέσσερις κορυφαίες πορνογραφικές ιστοσελίδες με deepfake υλικό, έχουν προσελκύσει 134 εκατομμύρια views για τα βίντεό τους από τον Φεβρουάριο του 2018. Παράλληλα, οι εφαρμογές που επιτρέπουν τη δημιουργία τέτοιου υλικού αυξάνονται και εξαπλώνονται.

Ενδεικτικά, μία που επιτρέπει στον χρήστη να αφαιρέσει συνθετικά τα ρούχα από εικόνες γυναικών χρέωνε 50 δολάρια για να βγάλει το watermark από την τελική εικόνα. Οι επισκέπτες στην ιστοσελίδα της εφαρμογής αυξήθηκαν κατακόρυφα μετά από ένα επικριτικό δημοσίευμα, και οι ιδιοκτήτες της την κατέβασαν- ωστόσο το λογισμικό κυκλοφορεί ακόμα.

Νέα έρευνα υποδεικνύει μεγάλη άνοδο στη δημιουργία των deepfake βίντεο, με τον αριθμό τους online να διπλασιάζεται σχεδόν μέσα στους τελευταίους εννιά μήνες. Επίσης, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η παραγωγή αυτών των βίντεο εξελίσσεται σε μια ιδιαίτερα επικερδή δραστηριότητα.

Αν και οι προβληματισμοί για τα deepfakes είχαν να κάνουν κυρίως με τον κίνδυνο που συνιστά η χρήση τους για πολιτικούς σκοπούς, τα στοιχεία δείχνουν πως, στη συντριπτική τους πλειονότητα, είναι πορνογραφικού περιεχομένου.

Τη σχετική έρευνα πραγματοποίησε η εταιρεία κυβερνοασφαλείας Deeptrace, με τους ερευνητές της να εντοπίζουν 14.698 deepfake βίντεο online, τη στιγμή που τον Δεκέμβριο του 2018 ήταν 7.964. Όπως τόνισαν, το 96% εξ αυτών ήταν πορνογραφικού χαρακτήρα, με πρόσωπα διάσημων στα σώματα των πορνοστάρ που είχαν γυρίσει τα βίντεο.

Αν και οι πιο πολλοί «στόχοι» ήταν Αμερικανίδες και Βρετανίδες ηθοποιοί, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως υπήρχε και μεγάλος αριθμός σταρ της νοτιοκορεατικής K-Pop σκηνής- κάτι που υποδεικνύει πως πρόκειται πλέον για παγκόσμιο φαινόμενο.

Must in

«Ένα Νέο Παραγωγικό Πρότυπο – “Ελλάδα 2030”» – Το 4ο OT FORUM έρχεται…

Στις 2 και 3 Δεκεμβρίου στο Μικρό Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Οικονομικός Ταχυδρόμος διοργανώνει το OT FORUM «Ένα Νέο Παραγωγικό Πρότυπο – “Ελλάδα 2030”»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2024