Μουσταλευριά
Κλασσική και αγαπημένη γεύση του Σεπτεμβρίου.
Προετοιμασία 25’, Αναμονή περίπου 30΄
Υλικά (για περίπου 4 μερίδες)
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κιλό μούστος «κομμένος» (αυτό σημαίνει ότι είναι βρασμένος ώστε να καθαρίσει από ξένα σώματα και είναι διαυγής. Μούστο βρίσκουμε αυτή στις περισσότερες κάβες)
Κανέλα για το σερβίρισμα
Καρύδια ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα ανοιχτόχρωμο καστανό χρώμα. Προσοχή μην καεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το αλεύρι να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά. Βάζουμε τον μούστο με το αλεύρι σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε σιγά-σιγά και συνεχώς μέχρι να κοχλάσει καλά και να πήξει η κρέμα μας, περίπου 20 λεπτά. Μοιράζουμε σε 4 μπολάκια. Πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια και σερβίρουμε.
Πηγη: Γευσιγνώστης
- Γερμανία-Πολωνία: Συνελήφθησαν ύποπτοι ως μέλη ακροδεξιών οργανώσεων – Τι σχεδίαζαν
- Εκλογές ΗΠΑ: Πλήθος διασημοτήτων στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις στην τελευταία ομιλία της
- Ματ Ντίλον: Η πρώτη και μόνη λέξη που έμαθα στην Ελλάδα, είναι φιλοξενία
- Ρίβερς: «Θα είμαστε στα playoffs, δεν ανησυχώ για αυτό»
- Φάμελλος: Αναφορά στη Βουλή για την «αναγκαιότητα λειτουργίας της ΜΕΘ Παίδων στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης»
- Αμπελόκηποι: Στη φυλακή ο 31χρονος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση