Νάντια Μουράντ : Δικαιοσύνη για τα θύματα του ISIS, ο θάνατος Μπαγκντάντι δεν αρκεί
Ο θάνατος του Αμπου Μπαρκ αλ Μπαγκντάντι δεν αρκεί· θέλουμε να γίνουν περισσότερα προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη στα χιλιάδες θύματα του ISIS, δήλωσε η Νάντια Μουράντ, η Γιαζίντι ακτιβίστρια που τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 2018
- Το ΕΚΠΑ απαντά στην παραπληροφόρηση για τις διεθνείς κατατάξεις των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων
- «Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει στρατεύματα και drones για τη Ρωσία», προειδοποιεί η Σεούλ
- Κατεψυγμένο μαμούθ 50.000 ετών ανασύρθηκε από κρατήρα στη Σιβηρία
- Οι πολιτικές προβλέψεις του Economist για το 2025
Ο θάνατος του Αμπου Μπαρκ αλ Μπαγκντάντι δεν αρκεί· θέλουμε να γίνουν περισσότερα προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη στα χιλιάδες θύματα του ISIS, δήλωσε η Νάντια Μουράντ, η Γιαζίντι ακτιβίστρια που τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 2018.
«Δεν θέλουμε απλώς να βλέπουμε να σκοτώνονται τα μέλη του ISIS, όπως ο Μπαγκντάντι. Θέλουμε δικαιοσύνη. Υπάρχουν χιλιάδες τζιχαντιστές που ενώθηκαν με τον Μπαγκντάντι και συνεχίζουν να κάνουν ό,τι έκανε εκείνος», υπογράμμισε η Μουράντ μιλώντας σε δημοσιογράφους στην έδρα του ΟΗΕ.
Η «φωνή» της μειονότητας των Γιαζίντι που αποδεκατίστηκε από τους τζιχαντιστές και ζητά να αναγνωριστούν τα εγκλήματα που διαπράχθησαν σε βάρος του λαού της, είπε ότι μίλησε με πολλούς συγγενείς της και άλλους επιζώντες για τον θάνατο του ηγέτη του ISIS.
Δικαιοσύνη για τα θύματα του ISIS
«Όλοι είπαν «Εντάξει, όμως ήταν μόνο ο Μπαγκντάνι. Τι γίνεται με όλους εκείνους τους μαχητές του ISIS που κρατούν ακόμη τα κορίτσια μας, τα παιδιά μας, τι γίνεται με τους χιλιάδες Γιαζίντι που παραμένουν αγνοούμενοι;»».
«Το θέμα δεν είναι μόνο ο Μπαγκντάντι. Υπάρχουν χιλιάδες τζιχαντιστές σαν εκείνον που (…) δεν τα παρατάνε. Επομένως, θέλουμε να δούμε περισσότερα, θέλουμε να τους δούμε ενώπιον της δικαιοσύνης», επέμεινε η Νομπελίστα.
Η Νάντια Μουράντ ήταν μια από τις χιλιάδες γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια των Γιαζίντι που απήχθησαν και έγιναν σκλάβες του ISIS όταν οι τζιχαντιστές κατέλαβαν μεγάλες εκτάσεις στο Ιράκ το 2014.
Σήμερα, είπε ότι δεν απογοητεύεται από την ελάχιστη πρόοδο που έχει πετύχει η διεθνής δικαιοσύνη αφότου ξεκίνησε τον αγώνα της. «Χρειάζεται χρόνος, δεν εγκαταλείπουμε τίποτα, συνεχίζουμε να ζητάμε δικαιοσύνη», τόνισε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις