Τρίτη 02 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ : Με... photoshop έδωσε το μετάλλιο «πατουσάκι» στον σκύλο - ήρωα

Τραμπ : Με… photoshop έδωσε το μετάλλιο «πατουσάκι» στον σκύλο – ήρωα

Ο Τραμπ προέβη σε μια ενέργεια που έχει σηκώσει ήδη «θύελλα» σχολίων, καθώς προχώρησε στο Twitter σε… εικονική βράβευση του σκύλου – ήρωα που πήρε μέρος στην αμερικανική επιδρομή κατά του αρχηγού της οργάνωσης ISIS

«Ο αμερικανός ήρωας». Με αυτές τις λέξεις ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, φιλοξένησε στον λογαριασμό του στο Twitter μια φωτογραφία με τον σκύλο – ήρωα που συμμετείχε στην επιχείρηση εναντίον του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, στη Συρία.

Σε αυτή διακρίνεται ο Τραμπ να παρασημοφορεί τον σκύλο με ένα μετάλλιο – πατουσάκι. Ωστόσο, η βράβευση δεν ήταν τίποτα άλλο πέρα από… εικονική.

Η φωτογραφία, η οποία φέρει υδατογράφημα για λογαριασμό συγκεκριμένου μέσου, αποτελεί μια τροποποιημένη έκδοση φωτογραφίας του Associated Press το 2017.

Στο πρωτότυπη μορφή, ο Τραμπ απονέμει το μετάλλιο της τιμής στον James C. McCloughan, συνταξιούχο στρατιωτικό ιατρό ο οποίος πιστώνεται τη διάσωση των 10 ανδρών κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ.

Είχε τραυματιστεί ελαφρά

Υπενθυμίζεται πως ο σκύλος «τραυματίστηκε ελαφρά» κατά τη διάρκεια της εφόδου στο κρησφύγετο του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, αφότου είχαν πέσει οι τοίχοι από τα πυρά. «Ανάρρωσε πλήρως», διαβεβαίωσε ο στρατηγός Μίλεϊ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο ίδιος αρνήθηκε, εντούτοις, να αποκαλύψει το όνομα του σκύλου, καθώς αυτός «βρίσκεται ακόμη στο θέατρο της επιχείρησης».

Το όνομά του κράτησε κρυφό για τον ίδιο λόγο και ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έκανε την περασμένη Τρίτη σχετική ανάρτηση στο Twitter, δημοσιεύοντας πάντως φωτογραφία του.

«Αποχαρακτηρίσαμε μια φωτογραφία αυτού του υπέροχου σκύλου (το όνομα του δεν έχει αποχαρακτηριστεί), ο οποίος έκανε φανταστική δουλειά για την αιχμαλώτιση και εξουδετέρωση του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Twitter.

Sports in

Επικό βίντεο Αντετοκούνμπο με Παπανικολάου για παπούτσια… μπύρες και σουβλάκια (vid)

Διάθεση για πείραγμα είχε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μπλέκοντας τον Κώστα Παπανικολάου και τη σειρά παπουτσιών του με τις παραγγελίες για… σουβλάκια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024