Ο «Απρόσκλητος επισκέπτης» Νίκος Ορφανός στο One Channel
Για τις παραστάσεις στις οποίες συμμετέχει αλλά και γι’ αυτήν που πρώτη φορά σκηνοθετεί, μίλησε στην εκπομπή One Talk το βράδυ της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός
Για τις παραστάσεις στις οποίες συμμετέχει αλλά και γι’ αυτήν που πρώτη φορά σκηνοθετεί, μίλησε στην εκπομπή One Talk το βράδυ της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός.
«Απρόσκλητος επισκέπτης» είναι ο τίτλος της παράστασης και αποτελεί ένα από τα όχι και τόσο γνωστά έργα της Αγκάθα Κρίστι. Ανεβαίνει πρώτη φορά στην Ελλάδα και παίζεται στο θέατρο Eliart. Πρόκειται για ένα έργο με πολλές ανατροπές και όλα τα γνωστά κλισέ ενός αστυνομικού έργου, σύμφωνα με τον ηθοποιό.
Είναι από τα έργα με μεγάλο ψυχολογικό υπόβαθρο, όπου τα πάντα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της δράσης.
Σκηνοθέτης της παράστασης είναι ο Γιώργος Φρατζεσκάκης και ο ίδιος παίζει το ρόλο του απρόσκλητου επισκέπτη, αυτού δηλαδή, που σε αναζήτηση βοήθειας ανακαλύπτει ένα πτώμα και μια γυναίκα με ένα όπλο. Στην πορεία εμφανίζονται και αλλά πρόσωπα, όλα εξίσου ύποπτα.
Η αποκάλυψη του δολοφόνου γίνεται στο τέλος με μια ανατροπή. Ο κ. Ορφανός μιλώντας για το έργο και την συγγραφέα αυτού, επιχείρησε μια σύγκριση ανάμεσα στο παλιότερο και σύγχρονο στυλ του αστυνομικού genre, ενώ για την ίδια την Αγκάθα Κρίστι υποστήριξε πως «έχει ψήγματα αρχαίας τραγωδίας».
Στη συνέχεια μίλησε για τη δεύτερη παράσταση στην οποία συμμετέχει, θέατρο για παιδιά αυτή τη φορά. Τον «Ουρανένιο» του Γιώργου Λεμπέση, το οποίο παίζεται στο θέατρο Ζήνα.
Επί τη ευκαιρία σχολίασε το γεγονός πως το θέατρο για παιδιά δεν είναι μια απλή διαδικασία, αλλά απαιτεί καθοδήγηση, αγωγή με όλη τη σημασία της λέξης. Για το τέλος άφησε την παράσταση την οποία έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος, το «Foxtrot», ένα έργο για δυο πρόσωπα, το οποίο πραγματεύεται τη σχέση ανάμεσα σε έναν υφιστάμενο κι έναν προϊστάμενο στο πλαίσιο μιας εταιρείας.
Τέλος, αναφέρθηκε στις συνθήκες της εποχής υποστηρίζοντας πως «περνάμε μια εποχή του επιχειρείν», όπου αξίζει να στήσεις τη δική σου επιχείρηση. Παράλληλα, «βελτιώνεται και στη συνείδηση του κόσμου το τι σημαίνει να είσαι επιχειρηματίας.
Πρέπει να είμαστε δημιουργικοί, Δεν μπορούμε να παραμένουμε εσαεί στο επίπεδο των υπηρεσιών και της διεκπεραίωσης. Πολλές φορές η υπαλληλοποίηση σημαίνει κι ένα είδος υποδούλωσης», κατέληξε.
Πηγή: onetv.gr
- Προσφυγικό: Περισσότερα από 3.000 ασυνόδευτα παιδιά έφτασαν φέτος στην χώρα μας
- Επίσημο: Ανανέωσε το συμβόλαιο του Μουζακίτη ο Ολυμπιακός (pic)
- Κινεζικός δορυφόρος διαλύθηκε στην ατμόσφαιρα, έλουσε τις ΗΠΑ με συντρίμμια
- Γαλλία: Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα ανακοινωθεί το νωρίτερο το βράδυ
- Αξιοποιείται εγκαταλελλειμένο κτίριο στην Κηφισιά
- Φεμινισμός; Ποτέ! H Barbie της Κίνας φέρνει τοξικό πόλεμο ανάμεσα στα φύλα