Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Αύριο η γιορτή σου ξημερώνει - ό,τι κι αν διαλέξεις λείπει ο Αλέξης

Κέικ σταφύλι

Κέικ σταφύλι

Ενα γευστικότατο γλυκό με το φρούτο της εποχής

Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο 50΄-55΄

Υλικά (για 8-10 μερίδες)

4 αβγά

300 γρ. ζάχαρη άχνη

280 γρ. σπορέλαιο + λίγο ακόμη για τη φόρμα

300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + 1 κ.σ. για το σταφύλι + λίγο ακόμη για τη φόρμα

1/3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

150 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

250 γρ. σταφύλι σταφίδα (καθαρό βάρος), πλυμένες και στεγνωμένες

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη άχνη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το σπορέλαιο. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου και κατόπιν εναλλάξ το γιαούρτι με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε τις ρώγες του σταφυλιού σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με τη 1 κ.σ. αλεύρι. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια μεσαία φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα. Βάζουμε από πάνω τις ρώγες και τις πιέζουμε ελαφρά να μπουν λίγο στο μείγμα. Ψήνουμε για 50-55 λεπτά.

Πηγή: Γευσιγνώστης

Must in

Το «εστιατόριο των λανθασμένων παραγγελιών» στην Ιαπωνία έχει να μας διδάξει πολλά

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Shiro Oguni έχει δηλώσει πως θέλει να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία γύρω από την άνοια και να αλλάξει τις αντιλήψεις γύρω από από αυτήν και τη γήρανση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024