![Κοτόπουλο στο φούρνο με πορτοκάλι και δεντρολίβανο](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2019/11/kotopoulo-sto-founro-e1568734203644-768x551.jpg)
Κοτόπουλο στο φούρνο με πορτοκάλι και δεντρολίβανο
Μια νόστιμη παραλλαγή του αγαπημένου εδέσματος.
Spotlight
-
Μελέτη συνδέει τις δημοφιλείς ενέσεις αδυνατίσματος με κίνδυνο τύφλωσης
-
Απορεί ο διεθνής Τύπος με την πρωτοβουλία της Ελλάδας για 6ήμερη εργασία - «Βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση»
-
Ανησυχία για την γρίπη των πτηνών - Σε ετοιμότητα ο ΕΟΔΥ καθώς αυξάνονται τα κρούσματα παγκοσμίως
-
Οι αρχαιότερες αποικίες τερμιτών κατοικούνται από την Εποχή των Παγετώνων
Προετοιμασία 10′, Ψήσιμο περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά
Υλικά (για 6 μερίδες)
500 ml χυμός πορτοκαλιού
50 γρ. μουστάρδα Dijon
65 ml ελαιόλαδο
250 ml νερό
2 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι
Πιπέρι κόκκινο σπασμένο
6 μπούτια κοτόπουλου με το δέρμα
800 γρ. πατάτες baby με τη φλούδα, καθαρισμένες καλά και κομμένες στη μέση
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κοτόπουλο και τις πατάτες, σε ένα μεγάλο μπολ. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε σε ένα ταψί το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω και τριγύρω τις πατάτες. Περιχύνουμε με το μείγμα του μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και σφραγίζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, το ξεσκεπάζουμε και γυρνάμε τα μπούτια από την άλλη πλευρά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25-30 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει το φαγητό.
Πηγη: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις