Κοτόπουλο στο φούρνο με πορτοκάλι και δεντρολίβανο
Μια νόστιμη παραλλαγή του αγαπημένου εδέσματος.
Προετοιμασία 10′, Ψήσιμο περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά
Υλικά (για 6 μερίδες)
500 ml χυμός πορτοκαλιού
50 γρ. μουστάρδα Dijon
65 ml ελαιόλαδο
250 ml νερό
2 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι
Πιπέρι κόκκινο σπασμένο
6 μπούτια κοτόπουλου με το δέρμα
800 γρ. πατάτες baby με τη φλούδα, καθαρισμένες καλά και κομμένες στη μέση
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κοτόπουλο και τις πατάτες, σε ένα μεγάλο μπολ. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε σε ένα ταψί το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω και τριγύρω τις πατάτες. Περιχύνουμε με το μείγμα του μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και σφραγίζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, το ξεσκεπάζουμε και γυρνάμε τα μπούτια από την άλλη πλευρά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25-30 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει το φαγητό.
Πηγη: Γευσιγνώστης
- Αυτά είναι τα μέλη της συμμορίας που ρήμαζε σπίτια στην Αττική με λεία 1,5 εκατ. ευρώ
- Μπάγερν Μονάχου – Άουγκσμπουργκ 3-0: Στο +8 με χατ-τρικ του Κέιν
- Τουρκία: Δύο αντιπολιτευόμενοι δήμαρχοι καταδικάστηκαν για «τρομοκρατία» και καθαιρέθηκαν
- Τρινκιέρι: «Είχαμε μεγάλα plays και μπορέσαμε να πάρουμε τη νίκη»
- Μηνύματα στον Μητσοτάκη για ελληνοτουρκικά, ελίτ και λαϊκή δεξιά έστειλε ο Καραμανλής
- Ο Kendrick Lamar έκανε πάλι το θαύμα του: κυκλοφόρησε το άλμπουμ-έκπληξη «GNX»