Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
2 DIY συνταγές με μέλι που θα σώσουν τα αφυδατωμένα σας μαλλιά

2 DIY συνταγές με μέλι που θα σώσουν τα αφυδατωμένα σας μαλλιά

Μπορεί να σας ακούγεται παράξενο και να φαντάζεστε ότι αν το εφαρμόσετε στα μαλλιά σας θα καταλήξετε με μαλλιά που κολλάνε, όμως ακολουθώντας τις συμβουλές μας δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο

Οι σπιτικές συνταγές ομορφιάς είναι ένας απλός, γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος να περιποιηθείτε το δέρμα και τα μαλλιά σας χωρίς να ξοδέψετε τον μισό σας μισθό.

Αν αυτό που ψάχνετε είναι μια μάσκα που θα «ξεδιψάσει» τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά σας, η λύση στο πρόβλημά σας δεν είναι άλλη από το μέλι.

Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, άρωμα και γεύση, το μέλι αποτελεί ένα superfood που δεν πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιό σας. Ωστόσο, είναι εξίσου ωφέλιμο και για την περιποίησή σας, χάρη στις ενυδατικές του ιδιότητες.

Μπορεί να σας ακούγεται παράξενο και να φαντάζεστε ότι αν το εφαρμόσετε στα μαλλιά σας θα καταλήξετε με μαλλιά που κολλάνε, όμως ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.

*Μάσκα μαλλιών με μέλι

Ανακατέψτε 3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας (για κοντά μαλλιά, χρησιμοποιήστε 2 κουταλιές) με 1 κουταλιά της σούπας μέλι και απλώστε το μείγμα σε νωπά μαλλιά επιμένοντας στις άκρες. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε τη μάσκα 1 φορά την εβδομάδα ή όποτε βλέπετε τα μαλλιά σας αφυδατωμένα.

*Conditioner με μέλι

Σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό, διαλύστε 1 φλιτζανάκι μέλι και αφού λουστείτε κανονικά με το σαμπουάν και σκουπίσετε ελαφρά τα μαλλιά σας με μια πετσέτα, απλώστε πάνω τους το διάλυμα του μελιού. Αφήστε το να δράσει για 10-15΄ και κατόπιν ξεβγάλετε με άφθονο νερό. Καλό είναι να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μετά από κάθε λούσιμο για όσο διάστημα χρειαστεί.

Sports in

Live streaming: Ο ημιτελικός Ισπανία – Ελλάδα (Eurobasket U16)

Σπουδαίο παιχνίδι για την Εθνική Παίδων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024