Στα 1.200 τα αγνοούμενα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα
Για το προσφυγικό και για τις ανησυχητικές διαστάσεις που έχει πάρει το ζήτημα, μίλησε στην εκπομπή One Direct ο αντιπρόεδρος ΔΣ του ελληνικού συμβουλίου για τους πρόσφυγες, Βασίλης Παπαδόπουλος.
- Αναστάτωση στο ΕΣΥ με τις πρωινές εφημερίες και στο βάθος… «ράντζα»
- Πιστεύετε ότι ο σκύλος που γυρνά ανάσκελα, όταν συναντά άλλον σκύλο, φανερώνει υποταγή;
- Ματ Λε Μπλανκ: Ο θρήνος για τον Μάθιου Πέρι, η «εξαφάνιση» και η αλλαγή επαγγελματικής καριέρας
- Τι λέει ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τον σεισμό στα Καλάβρυτα
Για το προσφυγικό και για τις ανησυχητικές διαστάσεις που έχει πάρει το ζήτημα, μίλησε στην εκπομπή One Direct ο αντιπρόεδρος ΔΣ του ελληνικού συμβουλίου για τους πρόσφυγες, Βασίλης Παπαδόπουλος.
Έχει γίνει γνωστό ότι περίπου 1200 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έχουν διαφύγει από τις δομές φιλοξενίες στις οποίες διέμεναν και εξακολουθούν να αγνοούνται αντιμετωπίζοντας επισφαλείς συνθήκες.
Αυτό το φαινόμενο, ο κ. Παπαδόπουλος, το χαρακτήρισε ως κάτι που δεν είναι καινούριο και είναι απολύτως κατανοητό. Πολλά από αυτά τα παιδιά είτε έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης είτε έχουν αναζητήσει διαφορετικές διεξόδους προς την Ευρώπη και την επανένωση με συγγενείς τους είτε βρίσκονται στη διαδικασία εύρεσης εργασίας. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο όλα τα παιδιά που φεύγουν από τις δομές φιλοξενίας αναγγέλλονται στο σύστημα, το οποίο είναι διασυνδεδεμένο με την αστυνομία.
Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται, ενώ παράλληλα δεν είναι εφικτό να παρασχεθεί σε αυτά η κατάλληλη προστασία μέσα στις δομές και ειδικότερα στα νησιά, όπου το πρόβλημα είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερο. Εκτός από τις δομές που λειτουργούν στα νησιά, υπάρχουν και άλλες αποκλειστικά δημιουργημένες για παιδιά, οι οποίες είναι μικρής έκτασης και μπορούν να φιλοξενήσουν 20 με 30 άτομα.
Εκεί, τους παρέχεται πλήρης προστασία και σκοπός των δομών αυτών είναι η επανένταξη ή η μετεγκατάσταση σε άλλες χώρες της Ευρώπης, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο. Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, ο αντιπρόεδρος του ελληνικού συμβουλίου για τους πρόσφυγες υποστήριξε πως είναι ακόμα διαχειρίσιμο, χρειάζεται όμως η κατανόηση και η ανοχή από το σύνολο της κοινωνίας. «Εάν συνεισφέρουμε σε μια ομαλή διαχείριση αυτού του ζητήματος, θα είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδας και της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή: onetv.gr
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις