Εύκολες μπάρες δημητριακών
Νόστιμες, θρεπτικές και έτοιμες σε λίγα λεπτά
- Αναστάτωση στο ΕΣΥ με τις πρωινές εφημερίες και στο βάθος… «ράντζα»
- Πιστεύετε ότι ο σκύλος που γυρνά ανάσκελα, όταν συναντά άλλον σκύλο, φανερώνει υποταγή;
- Ματ Λε Μπλανκ: Ο θρήνος για τον Μάθιου Πέρι, η «εξαφάνιση» και η αλλαγή επαγγελματικής καριέρας
- Τι λέει ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τον σεισμό στα Καλάβρυτα
Προετοιμασία 15′ Αναμονή 40′ Ψήσιμο 10′
Υλικά (για 6 μπάρες)
80 γρ. βούτυρο αμυγδάλου (σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων ή επιλεγμένα μανάβικα) – εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
80 γρ. βύνη ρυζιού (σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα) ή μέλι
1 κ.γ. κανέλα
200 γρ. μούσλι της επιλογής μας χωρίς προσθήκη ζάχαρης (στην συγκεκριμμένη συνταγή χρησιμοποιήσαμε μούσλι με σταφίδες, καρύδα, αμύγδαλα και κάσιους)
5 αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το αμυγδαλοβούτυρο και τη βύνη ρυζιού και τα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας απαλά με σύρμα. Ρίχνουμε μέσα και την κανέλα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μούσλι και τα βερίκοκα. Ζυμώνουμε με τα χέρια για 1-2 λεπτά.
Σε ένα ταψάκι, στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 40 λεπτά να σφίξει και στη συνέχεια κόβουμε τις μπάρες.
Για πιο τραγανό αποτέλεσμα μπορούμε να βάλουμε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, να ψήσουμε για 10 λεπτά και προτού κρυώσει το μείγμα να κόψουμε προσεκτικά σε μπάρες.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις