Εύκολες μπάρες δημητριακών
Νόστιμες, θρεπτικές και έτοιμες σε λίγα λεπτά
Προετοιμασία 15′ Αναμονή 40′ Ψήσιμο 10′
Υλικά (για 6 μπάρες)
80 γρ. βούτυρο αμυγδάλου (σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων ή επιλεγμένα μανάβικα) – εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
80 γρ. βύνη ρυζιού (σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα) ή μέλι
1 κ.γ. κανέλα
200 γρ. μούσλι της επιλογής μας χωρίς προσθήκη ζάχαρης (στην συγκεκριμμένη συνταγή χρησιμοποιήσαμε μούσλι με σταφίδες, καρύδα, αμύγδαλα και κάσιους)
5 αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το αμυγδαλοβούτυρο και τη βύνη ρυζιού και τα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας απαλά με σύρμα. Ρίχνουμε μέσα και την κανέλα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μούσλι και τα βερίκοκα. Ζυμώνουμε με τα χέρια για 1-2 λεπτά.
Σε ένα ταψάκι, στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 40 λεπτά να σφίξει και στη συνέχεια κόβουμε τις μπάρες.
Για πιο τραγανό αποτέλεσμα μπορούμε να βάλουμε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, να ψήσουμε για 10 λεπτά και προτού κρυώσει το μείγμα να κόψουμε προσεκτικά σε μπάρες.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Ρωσία: Ουκρανικά drones έπληξαν πορθμείο σε λιμάνι στο Στενό του Κερτς – Ενας νεκρός και 4 τραυματίες
- California Forever: Αναβάλλουν τα σχέδια για την ουτοπική πόλη οι δισεκατομμυριούχων
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Τα Δωδεκάνησα μετά την Κύπρο
- Cookies: Τι σημαίνει για το διαδίκτυο η απόφαση της Google
- ΣΥΡΙΖΑ: Τζιτζίκια, «ζιζάνια» και νεύρα – Το παρασκήνιο στη συνεδρίαση για το συνέδριο του Οκτωβρίου
- Maneskin: Βραβεύτηκαν για τη σαρωτική επιτυχία τους στην Ελλάδα