Εύκολες μπάρες δημητριακών
Νόστιμες, θρεπτικές και έτοιμες σε λίγα λεπτά
Προετοιμασία 15′ Αναμονή 40′ Ψήσιμο 10′
Υλικά (για 6 μπάρες)
80 γρ. βούτυρο αμυγδάλου (σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων ή επιλεγμένα μανάβικα) – εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
80 γρ. βύνη ρυζιού (σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα) ή μέλι
1 κ.γ. κανέλα
200 γρ. μούσλι της επιλογής μας χωρίς προσθήκη ζάχαρης (στην συγκεκριμμένη συνταγή χρησιμοποιήσαμε μούσλι με σταφίδες, καρύδα, αμύγδαλα και κάσιους)
5 αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το αμυγδαλοβούτυρο και τη βύνη ρυζιού και τα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας απαλά με σύρμα. Ρίχνουμε μέσα και την κανέλα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μούσλι και τα βερίκοκα. Ζυμώνουμε με τα χέρια για 1-2 λεπτά.
Σε ένα ταψάκι, στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 40 λεπτά να σφίξει και στη συνέχεια κόβουμε τις μπάρες.
Για πιο τραγανό αποτέλεσμα μπορούμε να βάλουμε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, να ψήσουμε για 10 λεπτά και προτού κρυώσει το μείγμα να κόψουμε προσεκτικά σε μπάρες.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Ακρόαση Τζιτζικώστα: «Βγάλτε τον έξω» φώναζε η Βόζεμπεργκ όταν επιχείρησε να ρωτήσει ο Παπαδάκης
- Γερμανία: Σε κρίση το επιχειρηματικό μοντέλο – Καταρρέει η οικονομία
- Eπίδομα γέννησης 3.000 ευρώ για κάθε τρίτο παιδί αποφάσισε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου
- Μητσοτάκης για εκλογές στις ΗΠΑ: Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι στρατηγικές και δεν θα επηρεαστούν
- Έρευνα για το έδαφος στη νέα εποχή για τη γεωργία – Τι αποκαλύπτει
- Αθλητικά + Παντόφλες – Μόλις κυκλοφόρησαν τα επόμενα διχαστικά παπούτσια της μόδας