Παγωτό γιαούρτι με μέλι ανθέων και καρύδια
Ένα κλασσικό γλυκό … αλλιώς.
- Πατέρας βίαζε και εξέδιδε την ανήλικη κόρη του σε άγνωστους άνδρες - Σοκάρει υπόθεση στη Γαλλία
- Πολάκης: Τη Δευτέρα θα είμαι μπροστάρης σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ
- Φάμελλος: Τυχοδιώκτης ο Κασσελάκης – Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σταματήσει το πάρτι δισεκατομμυρίων του Μητσοτάκη
- Το «εστιατόριο των λανθασμένων παραγγελιών» στην Ιαπωνία έχει να μας διδάξει πολλά
Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 5 ώρες
Υλικά (για 6 μερίδες)
Για το σιρόπι
150 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μέλι ανθέων
Για το παγωτό
700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
300 ml γάλα πλήρες
Λίγο μέλι και λίγα καρύδια και τη διακόσμηση
Διαδικασία
Σιρόπι: Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 1-2 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το μείγμα), σε μέτρια φωτιά, και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς, τουλάχιστον για 2 ώρες.
Παγωτό: Ρίχνουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αβγοδάρτη ή ένα μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε σιγά-σιγά και το, κρύο πλέον, σιρόπι. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Το βγάζουμε και το χτυπάμε. Το ξαναβάζουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη και ανακατεύουμε. Επαναλαμβάνουμε. Αυτό το κάνουμε για να σπάσουν οι παγοκρύσταλλοι του παγωτού. Σερβίρουμε γαρνίροντας με καρύδια και μέλι.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις