Γλυκός τραχανάς με ντοματίνια
Μπορούμε να τoν σερβίρουμε με μυζήθρα (ή άλλο τυρί), βασιλικό και κρουτόν.
- Συντριβή ελικοπτέρου στην Τουρκία - Η στιγμή που απογειώνεται με δυσκολία εν μέσω πυκνής ομίχλης
- Που είναι τα παιδιά; Περισσότερα από 3.000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έφτασαν φέτος στην χώρα μας
- Κλέφτης αρπάζει κινητό και διακόπτει… πρόταση γάμου [Βίντεο]
- Ξέσπασε ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη - «Πρέπει να προσέχουν τα παιδιά» ανέφερε με αφορμή το «Allou Fun Park»
Προετοιμασία 10’, Μαγείρεμα 40’, Αναμονή 10’
Yλικά (για 4 μερίδες)
200 γρ. γλυκό τραχανά ζυμωτό
1 lt νερό
25 ντοματίνια
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε τα 15 ντοματίνια και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο από το νερό (½ κούπα περίπου). Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χτυπάμε το μείγμα με μίξερ χειρός (ραβδομπλέντερ) μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα υπόλοιπα ντοματίνια, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Πηγη: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις