Γλυκός τραχανάς με ντοματίνια
Μπορούμε να τoν σερβίρουμε με μυζήθρα (ή άλλο τυρί), βασιλικό και κρουτόν.
Προετοιμασία 10’, Μαγείρεμα 40’, Αναμονή 10’
Yλικά (για 4 μερίδες)
200 γρ. γλυκό τραχανά ζυμωτό
1 lt νερό
25 ντοματίνια
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε τα 15 ντοματίνια και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο από το νερό (½ κούπα περίπου). Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χτυπάμε το μείγμα με μίξερ χειρός (ραβδομπλέντερ) μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα υπόλοιπα ντοματίνια, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Πηγη: Γευσιγνώστης
- Κυριάκος: «Λεκτικό bullying του Ηλιόπουλου στον Λουτσέσκου»
- Σεισμός τώρα στην Κρήτη – 3,5 Ρίχτερ
- Η ακροδεξιά οπλίζει το χέρι τρομοκρατών
- Δώρο Αγάπης 2024: Συμμετέχουμε για 9η χρονιά στην πράξη αγάπης της ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζοντας όσους έχουν ανάγκη
- Κονστάντσε Γκάιγκερ: Το παιδί θαύμα του 19ου αιώνα
- Επιλέγοντας οικογενειακό αυτοκίνητο με την ασφάλεια της Avis