Σαλάτα με ρόκα, σταφύλι και μπλε τυρί
Όταν η πιπεράτη ρόκα συνδυάζεται με την γλυκειά γεύση του σταφυλιού
- Τροχαίο στην Πειραιώς: Τι λέει ο 77χρονος που σύρθηκε δεκάδες μετρά στην άσφαλτο από φορτηγό
- Δύο νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο ελβετικού ομίλου στο Κεντάκι
- Κυκλοφορούσε με Porche και λήστευε κοσμηματοπωλεία - Κρύφτηκε στο φρεάτιο ασανσέρ για να μην συλληφθεί
- Στον πάτο της ΕΕ τα ελληνόπουλα στην ψηφιακή κατάρτιση
Προετοιμασία 15΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. λευκό ξίδι
Αλάτι, πιπέρι
200 γρ. ρόκα
150 γρ. ρόγες σταφυλιού, κομμένες στα δύο
½ φλ. καρυδόψιχα
100 γρ. μπλε τυρί
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε σε ένα μικρό μπολ το ντρέσινγκ χτυπώντας το λάδι, το ξίδι και λίγο αλατοπίπερο με έναν αβγοδάρτη. Πλένουμε και στεγνώνουμε τη ρόκα. Τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα σταφύλια. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε σε σαλατιέρα και βάζουμε από πάνω την καρυδόψιχα και το τυρί σπασμένο με τα χέρια μας σε μικρότερα κομμάτια.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις