Χρυσοχοΐδης: Ούτε ανομία ούτε αστυνομία στα Πανεπιστήμια
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλάει εφ’ όλης της ύλης στο «Βήμα» – Τι λέει για την ΑΣΟΕΕ, τα Εξάρχεια, την τρομοκρατία και τα όρια της καταστολής
- Πατέρας βίαζε και εξέδιδε την ανήλικη κόρη του σε άγνωστους άνδρες - Σοκάρει υπόθεση στη Γαλλία
- Πολάκης: Τη Δευτέρα θα είμαι μπροστάρης σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ
- Φάμελλος: Τυχοδιώκτης ο Κασσελάκης – Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σταματήσει το πάρτι δισεκατομμυρίων του Μητσοτάκη
- Το «εστιατόριο των λανθασμένων παραγγελιών» στην Ιαπωνία έχει να μας διδάξει πολλά
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε εκ βαθέων για την ένταση των ημερών, το πανεπιστημιακό άσυλο, τα άβατα, τα όρια της καταστολής, τον Ποινικό Κώδικα, την τρομοκρατία, το Μεταναστευτικό, τις επιτυχίες και τις αδυναμίες της κυβέρνησης, την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Είναι αφύσικο το κλειστό πανεπιστήμιο. Θέλουμε ανοιχτά πανεπιστήμια, ελεύθερα» τονίζει, καταδικάζοντας ταυτόχρονα «τη λαγνεία του κλομπ». «Η προστασία των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη» επισημαίνει, «δεν θέλουμε το μίσος λίγων αλλά την ελπίδα και την ασφάλεια όλων». Επιπλέον, αποδίδει το κλίμα έντασης στον εσωκομματικό ανταγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ· «προσπαθούν να τον κάνουν πρόβλημα της κοινωνίας σιγοντάροντας τη βία» σημειώνει και ρίχνει ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν συμπεριφέρεται ως πρώην πρωθυπουργός, αλλά «σαν αδέξιος ισορροπιστής μιας βαρετής θυμικής γλώσσας».
Εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου σε ατμόσφαιρα έντασης, έπειτα από αρκετά χρόνια ηρεμίας. Θεωρείτε ότι η αλλαγή της κυβέρνησης, η πολεμική της αντιπολίτευσης αλλά και ο τρόπος δράσης της Αστυνομίας συμβάλλουν σε αυτό;
«Δεν νομίζω. Εχει εξελιχθεί σε παρακμιακό γεγονός με αυξομειώσεις έντασης. Η 17 Νοέμβρη έπρεπε να είναι γιορτή της νεότητας και της κουλτούρας της αμφισβήτησης. Ξέρετε, το 1974 είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα δεν έφαγε σαν Κρόνος τα παιδιά της. Εννοώ ότι πρώτη φορά τίμησε – ίσως και να υπερτίμησε – μια γενιά νέων, κάτι που δεν έγινε το ’30, δεν έγινε στην Αντίσταση. Το αισθάνομαι σαν μέγιστη συλλογική αποτυχία ότι αυτή η γιορτή έγινε παρακμιακή διαδήλωση, βίαιη εκδήλωση. Κανείς δεν είναι χωρίς ευθύνες γι’ αυτό, ιδιαίτερα στην περίοδο της Μεταπολίτευσης».
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις