Φθιώτιδα : Λεηλάτησαν μνήματα σε δύο νεκροταφεία
Τα νεκροταφεία του Μαρτίνου και της Λάρυμνας αποτέλεσαν «στόχους» κυνηγών τυμβωρύχων...
Τα νεκροταφεία του Μαρτίνου και της Λάρυμνας αποτέλεσαν «στόχους» κυνηγών τυμβωρύχων, που στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν χαλκό και άλλα μέταλλα δεν δίστασαν να λεηλατήσουν μνήματα.
Σοκαρισμένοι οι συγγενείς
Σοκαρισμένοι αντίκρισαν οι συγγενείς τα μνήματα δικών τους ανθρώπων, που είχαν λεηλατηθεί και έφεραν μεγάλης έκτασης φθορές.
Οι δράστες συγκεκριμένα έσπασαν τα μάρμαρα από τους τάφους προκειμένου να καταφέρουν να ξεκολλήσουν τους μπρούτζινους σταυρούς, τα κάδρα των φωτογραφιών και άλλα μεταλλικά αντικείμενα. Στα κλοπιμαία τους συγκαταλέγονται ακόμα και δύο χάλκινες προτομές οικογενειακού τάφου.
Βαθιά το χέρι στην τσέπη
Οι ζημιές στα μνήματα είναι εκτεταμένες, με αποτέλεσμα οι συγγενείς να πρέπει να βάλουν «βαθιά το χέρι στην τσέπη» προκειμένου να τις αποκαταστήσουν.
Έρευνες διενεργούνται από τις τοπικές αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό των θρασύτατων δραστών.
- Ιστορία ή θρύλος – Υπήρξε ποτέ η χαμένη Ατλαντίδα;
- Τα 11 βήματα που ξεκλειδώνουν τον ΕΝΦΙΑ – Η διαδικασία έκδοσης των εκκαθαριστικών
- Εκτός κυβέρνησης οι απρόθυμοι υπουργοί
- «Θα το μισήσουν»: Ο μεγάλος φόβος του Τζορτζ Κλούνεϊ για την ξαφνική αλλαγή στην εμφάνισή του
- Στο Μισθοδικείο η επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο
- Καίτη Κωνσταντίνου: Και ποιος δεν έχει πει ατάκες της Σωσώς από τα «Εγκλήματα» δίνοντας ένα ρεσιτάλ κακίας;