Νέα γραμματοσειρά για τα 30 χρόνια από την Πτώση του Τείχους
Η δημιουργία της γραμματοσειράς έγινε στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Αν Τα Τείχη Μπορούσαν Να Μιλήσουν» για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό καλλιτεχνών δρόμου «The Cultural Heirs»
- Στη φυλακή ο 33χρονος που είχε επιτεθεί σε γυναίκα στα Εξάρχεια
- Που είναι τα παιδιά; Περισσότερα από 3.000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έφτασαν φέτος στην χώρα μας
- Στα δικαστήρια ο 29χρονος γαμπρός του 66χρονου - Πού στρέφει τις κατηγορίες για τη δολοφονία στην Εύβοια
- Πέθανε ο ηθοποιός του «Die Hard 2» Αρτ Έβανς
Γράμματα από τα γκράφιτι στη δυτική πλευρά του Τείχους του Βερολίνου χρησιμοποίησε το στούντιο Heimat Berlin για να δημιουργήσει μια γραμματοσειρά, τιμώντας την 30ή επέτειο της έναρξης κατεδάφισης του φράχτη που διαχώρισε το Ανατολικό από το Δυτικό Βερολίνο.
Η δημιουργία της γραμματοσειράς έγινε στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Αν Τα Τείχη Μπορούσαν Να Μιλήσουν» για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό καλλιτεχνών δρόμου «The Cultural Heirs». Ο οργανισμός, ο οποίος είναι αφοσιωμένος στην κοινωνική αφομοίωση και πρόληψη κατά της βίας, καθώς και στην αποσόβηση διακρίσεων και κοινωνικών ανισοτήτων, διαθέτει δημόσια τη γραμματοσειρά, ώστε οι χρήστες στο Διαδίκτυο να γράφουν τα δικά τους μηνύματα, χρησιμοποιώντας την.
Η γραμματοσειρά δημιουργήθηκε από εικόνες όλων των γραμμάτων του λατινικού αλφαβήτου που πάρθηκαν απευθείας από το Τείχος, στη δυτική πλευρά του οποίου ιδιαίτερα τη δεκαετία του 1980 καλλιτέχνες δρόμου φιλοτεχνούσαν γκράφιτι και τοιχογραφίες, συχνά ανοιχτά πολιτικές.
«Ελπίζουμε ότι αυτό το πρότζεκτ θα συντελέσει στο να υπενθυμίζει στο κοινό μας τις ελευθερίες που κερδίσαμε με πολύ κόπο, και τις οποίες πρέπει να απολαμβάνουμε και να τις έχουμε σαν θησαυρό» τόνισε, στο Dezeen, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Heimat Berlin, Mattias Storah.
Τη γραμματοσειρά μπορεί κάποιος να την «κατεβάσει» για οικιακή χρήση, ή απευθείας να γράψει κείμενο στον ιστότοπο «Voice of The Wall». Τα μηνύματα αυτά μπορεί να τα «μοιραστεί» με άλλους στο Διαδίκτυο. Αργότερα, θα ανθολογηθούν σε μία έκδοση. Παράλληλα, για την καμπάνια έχει δημιουργηθεί μια ταινία για να φέρει στον νου τα δεινά που αντιμετώπισαν όσοι ζούσαν σε μια χωρισμένη πόλη. Η ταινία ολοκληρώνεται με το μήνυμα «Ο διαχωρισμός είναι η μεγαλύτερη απειλή της ελευθερίας. Ας αγωνιστούμε για να μην υπάρχει».
- Στο γηροκομείο Αθηνών ο Κασσελάκης – «Δεν θα σας επισκεπτόμαστε μόνο στις γιορτές»
- Κυκλοφοριακό: Ο εφιάλτης στους δρόμους της Αθήνας – Χωρίς μέτρα οδεύουμε στην… αβίωτη κινητικότητα
- Πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης άλλαξε τα δεδομένα της φετινής Super League – Γιατί οι «μικροί» βγάζουν τη γλώσσα στους «μεγάλους»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις