Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ομελέτα με πρόσθετα ασπράδια, ανθότυρο και δυόσμο

Ομελέτα με πρόσθετα ασπράδια, ανθότυρο και δυόσμο

Φουσκώνει ωραία, είναι νόστιμη, χορταστική και πλούσια σε πρωτεΐνες - Ο,τι πρέπει για το κυριακάτικο brunch.

Προετοιμασία 5’ Ψήσιμο 7’

Υλικά (για 2 μερίδες)

3 αβγά ολόκληρα + επιπλέον 200 ml μόνο ασπράδι (πωλείται στα σουπερμάρκετ σε μπουκάλι)

80 ml γάλα

100 γρ. φρέσκο ανθότυρο τριμμένο

1 κ.σ. λάδι για τηγάνισμα

1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος

Αλάτι – πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

Σπάμε τα αβγά σε μπολ, προσθέτουμε τα επιπλέον ασπράδια και χτυπάμε καλά με σύρμα να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το γάλα, αλατοπίπερο και το τυρί και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό ή κεραμικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το λάδι. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το μείγμα της ομελέτας και πασπαλίζουμε με τον δυόσμο. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 3-4 λεπτά.

Γυρίζουμε την ομελέτα χρησιμοποιώντας μια μεγάλη σπάτουλα ή ένα πιάτο και τη μαγειρεύουμε από την άλλη πλευρά για ακόμα 2-3 λεπτά.

Πηγή: Γευσιγνώστης

Must in

Επίσημο: H Λίνα Σουλούκου νέα CEO της Νότιγχαμ Φόρεστ (pic)

Η Λίνα Σουλούκου θα είναι και επίσημα η νέα εκτελεστική διευθύντρια (CEO) της Νότιγχαμ Φόρεστ – Η ανακοίνωση του αγγλικού συλλόγου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο