Θέλεις αξιοκρατία; Απόδειξέ το
Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι στελέχη ικανά υπάρχουν στο δημόσιο τομέα, αλλά οι κλειστές διαδικασίες ευνοούν όσους έχουν πολιτική πρόσβαση
Θέλεις αξιοκρατία; Το αποδεικνύεις στην πράξη. Θέλεις επιβράβευση της αριστείας; Πράττεις τα αυτονόητα και δεν επιλέγεις κομματικούς εγκάθετους, όχι μόνο σε νοσοκομεία, αλλά και σε κρίσιμα πόστα της κρατικής μηχανής.
Κυρίως επιβραβεύεις τους πραγματικά άριστους και ικανούς που υπάρχουν σε όλα τα κόμματα και όχι τους κομματικούς παρατρεχάμενους που όλο συνωστίζονται σε πολιτικά γραφεία προσδοκώντας ψίχουλα εξουσίας.
Τα τελευταία χρόνια συζητάμε γιατί χρεοκόπησε η ελληνική οικονομία και μπήκαμε στα μνημόνια. Ένας από τους λόγους που συζητούσαμε ήταν και τα οικονομικά της υγείας, ένα πεδίο όπου υπήρξε κατασπατάληση τα προηγούμενα έτη.
Άρα, ειδικά σε αυτή την περίοδο όφειλε προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δώσει εντολή -το αυτονόητο δηλαδή που δεν έπρεπε καν να το συζητάμε- να αξιοποιηθούν στις θέσεις διοικητών και υποδιοικητών νοσοκομείων, απόφοιτοι γνωστών πανεπιστημίων και σχολών δημόσιας υγείας που σπούδασαν οικονομικά και διοίκηση υπηρεσιών υγείας.
Εάν δεν γνωρίζει ο Πρωθυπουργός τι έχει συμβεί ας ρωτήσει τους αρμόδιους και θα τον πληροφορήσουν ότι πάρα πολλοί απόφοιτοι ΑΕΙ με μεταπτυχιακά στα οικονομικά της υγείας υπέβαλαν αιτήσεις για υποδιοικητές νοσοκομείων και δεν τους επέλεξαν με την κλειστή διαδικασία που εφαρμόστηκε.
Ας σημειωθεί ότι πάρα πολλοί εξ αυτών είχαν προϋπηρεσία σε υπηρεσίες η οργανισμούς υγείας, αλλά τους έλειπε το κομματικό διαβατήριο. Δυστυχώς.
Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι στελέχη ικανά υπάρχουν στο δημόσιο τομέα, αλλά οι κλειστές διαδικασίες ευνοούν όσους έχουν πολιτική πρόσβαση.
Γνωρίζει επίσης ότι υπάρχει η αξιολογότατη Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης με ειδικό τμήμα διοίκησης υπηρεσιών υγείας όπου φοιτούν και αποφοιτούν πρόσωπα με πολύ υψηλή κατάρτιση και πολλά προσόντα.
Άρα στελέχη υπάρχουν και δεν είναι λογική η εξήγηση του αξιοσέβαστου καθηγητή Στνταγματικού Δικαίου και υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη ότι, «δυστυχώς, το ύψος των απολαβών δεν προσελκύουν σοβαρά στελέχη της υγείας, τα οποία προτιμούν τον ιδιωτικό τομέα».
Ο κ. καθηγητής γνωρίζει ότι πάρα πολλοί αξιόλογοι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι μόνο με μεταπτυχιακά και διδακτορικά, με εμπειρία στο χώρο της υγείας και με εξειδίκευση και κατάρτιση στα οικονομικά της υγείας και στην διοίκηση αντίστοιχων μονάδων δεν θα έβλεπαν καθόλου αρνητικά ένα μισθό περίπου 2.500-3.000 ευρώ.
Ο κ. Πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης έχει μια χρυσή ευκαιρία να αλλάξει το κλίμα για το συγκεκριμένο θέμα και να ασχοληθεί προσωπικά.
Πρέπει να γίνει ανοιχτή διαδικασία και εάν δεν το προτιμάνε στο Μέγαρο Μαξίμου ας δοθεί εντολή να διοικήσουν τα νοσοκομεία ήδη έμμισθοι Υγειονομικοί όπως πχ. διευθυντές ιατρικών υπηρεσιών με μια λογική αύξηση μισθού και τα χρήματα που θα δινόταν για τους διοικητές ή υποδιοικητές ας πήγαιναν για να κλείσουν άλλες τρύπες στον πολύπαθο χώρο της υγείας.
Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να θέλουν.
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442