Μπανανόφλουδα: Κι όμως τρώγεται και αυτά είναι τα οφέλη της
Η γεύση της είναι παρόμοια με το εσωτερικό της μπανάνας, απλώς είναι πιο σκληρή η υφή της
- Ουίνστον Τσώρτσιλ: Η iconic φωτογραφία του 1941, η φθηνή κόπια των 5.000 δολαρίων και το σκάνδαλο 83 χρόνια μετά
- Χαραμάδα ελπίδας για την κλιματική κρίση στη σύνοδο της G20
- Παύλος Μαρινάκης: Εκλογές το 2027 – Καμία ανησυχία στην κυβέρνηση για διαρροές στον προϋπολογισμό – Τι είπε για ΠτΔ και για ψήφο εμπιστοσύνης
- Ο Κασσελάκης ανακοίνωσε ψηφοφορία για το όνομα του κόμματός του
Τα οφέλη της μπανάνας στην υγεία είναι γνωστά. Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό είναι ότι ακόμη και η μπανανόφλουδα έχει ευεργετικές ιδιότητες. Καλά διαβάσατε. Στην μπανανόφλουδα υπάρχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία, ωφέλιμα για τον οργανισμό μας.
Μπανάνα
Η μπανάνα περιέχει βιταμίνη C που θωρακίζει και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας έτσι ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους ιούς και τις ασθένειες. Έχει επίσης Κάλιο και Μαγνήσιο.
Το Κάλιο είναι ένας από τους βασικούς ηλεκτρολύτες που ρυθμίζουν τα υγρά του σώματός μας και επηρεάζουν και το νευρικό μας σύστημα. Προστατεύει από την πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρδιοπάθειας.
Το μαγνήσιο βοηθά στη σύνθεση των πρωτεϊνών και κατά συνέπεια στην ανάπτυξη των κυττάρων. Βοηθά επίσης στη σταθεροποίηση της πίεσης και στην υγεία των οστών.
Ακόμη περιέχει βιταμίνη B6 και σίδηρο.
Η Β6 βοηθά στην καλύτερη διάθεση, στην πρόληψη από αρθρίτιδα, στον καλύτερο ύπνο και στη ρύθμιση των νεύρων και των ορμονών. Το σίδηρο ως γνωστόν βοηθά στο «χτίσιμο» των οστών και στην πρόληψη της αναιμίας.
Μπανανόφλουδα
Μελέτες δείχνουν ότι τελικά η φλούδα της μπανάνας τρώγεται και μάλιστα μπορει να μαγειρευτεί και με πολλούς τρόπους. Μπορεί να μπει σε κέικ ή σε πίτα.
Περιέχει επιπρόσθετη βιταμίνη Β6 που, όπως προαναφέρθηκε, υπάρχει και στο εσωτερικό της μπανάνας, ενώ ταυτόχρονα παρέχει και βιταμίνη C βοηθώντας το ανοσοποιητικό.
Γενικά ό,τι βιταμίνες και ιχνοστοιχεία έχει το εσωτερικό της μπανάνας έχει και η φλούδα της.
Επιπλέον η μπανανόφλουδα βοηθά στην πέψη και στη μείωση της καούρας ή των συμπτωμάτων της οισοφαγικής παλινδρόμησης, καθώς και στην κυτταρική ανάπτυξη λόγω του Καλίου, του Μαγνησίου και του Σιδήρου.
Για να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά στοιχεία της, καλό είναι να μαγειρευτεί. Όταν μαγειρεύετε τότε απελευθερώνονται πιο εύκολα τα συστατικά της.
Την κατανάλωση της φλούδας της μπανάνας συνιστούν και οι διαιτολόγοι αλλά αφού έχει προηγηθεί μια «επεξεργασία».
Κοινώς η διαιτολόγος δεν συνιστά να την φάτε έτσι ωμή. «Αντιθέτως, το μαγείρεμα της φλούδας για να μαλακώσει, θα βοηθήσει ώστε να σπάσουν τα κυτταρικά τοιχώματα, κι έτσι θα είναι πιο εύκολο να απορροφηθεί η θρεπτική ουσία».
Όσο για τα φαγητά για την παρασκευή των οποίων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό η μπανανόφλουδα, συμπεριλαμβάνουν τα smoothies, τα μάφινς, το ψωμί μπανάνας και το κάρι.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις