Μαλλιά : Όταν το χτένισμα ευθύνεται για το μάκρος και την υγεία τους
Τα «πρέπει» και τα «δεν πρέπει» για τα μαλλιά μας πρέπει να είναι ξεκάθαρα αν θέλουμε να είναι υγιή και μακριά
Η καθημερινή και «επιβεβλημένη» περιποίηση που οφείλουμε να προσφέρουμε στα μαλλιά μας περιλαμβάνει μέσα σε όλα και το χτένισμα. Όταν το χτένισμα των μαλλιών γίνεται με σωστό τρόπο τότε ενισχύουμε και την υγεία της τρίχας. Αν ωστόσο δεν έχουμε ιδέα πώς να χρησιμοποιήσουμε τη βούρτσα, τη χτένα κλπ τότε τα προβλήματα αρχίζουν.
Λάθος χτένισμα
Τα μαλλιά από τη φύση τους χρειάζονται τη λιπαρότητα που παράγεται από το τριχωτό της κεφαλής. Αυτή η λιπαρότητα, όταν κατευθύνεται από τη ρίζα προς τις άκρες ενυδατώνει την τρίχα και της προσφέρει την ελαστικότητα που της χρειάζεται για να «θρέφεται» και να μη σπάει.
Όταν βγαίνουμε από το ντουζ με βρεγμένο μαλλί και χτενίζουμε απότομα και βιαστικά τα μαλλιά τότε απλά τα «καταστρέφουμε». Το μαλλί ενώ είναι βρεγμένο έχει παραπάνω βάρος άρα και σπάει πιο εύκολα. Αν το χτενίσουμε γρήγορα θα φύγουν πολλές τούφες και θα σπάσουμε πολλές τρίχες με αποτέλεσμα να μειώνεται το μάκρος σταδιακά και με τον καιρό.
Όταν πάλι δε βουτσίζουμε τα μαλλιά μας συχνά, τότε δημιουργούνται κόμποι με αποτέλεσμα να σπάνε και μάλιστα σε χειρότερο βαθμό. Οι κόμποι είναι μπερδεμένες τρίχες που δε μπορούν να «λυθούν» οπότε αναγκαστικά στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει να κοπούν, παίρνοντας μαζί τους ένα σημαντικό μάκρος από το μαλλί μας.
Αυτό που πρέπει να κάνεις
Κανονικά πρέπει να λουζόμαστε κάνοντας ελαφρύ μασάζ σε όλο το κεφάλι. Μπορούμε να το χτενίσουμε όταν είναι βρεγμένο αν και μόνο έχουμε βάλει νωρίτερα conditioner και το κάνουμε απαλά. Όταν στεγνώνουμε τα μαλλία καλό θα είναι να τα χτενίζουμε παράλληλα με το πιστολάκι (το οποίο δεν πρέπει να έχει θερμοκρασία αρκετά ζεστή).
Χτενίζουμε πρώτα από τις άκρες και μετά ανεβαίνουμε προς τα πάνω διαφορετικά μπορεί να δημιουργήσουμε κόμπο στο ενδιάμεσο. Δε βιαζόμαστε να τα βουρτσίσουμε γιατί έτσι δε γίνεται σωστά. Γενικότερα, οι τρίχες χρειάζεται είναι περιποιημένες για να μπορούν να έχουν ελαστικότητα και λαμπερή εμφάνιση. Όταν παραμένει η λιπαρότητα στα μαλλιά και δεν κόβονται, τότε το μάκρος τους εξακολουθεί να αναπτύσσεται και η ψαλίδα μειώνεται.
Αν φυσικά κάποιος κάνει όλα τα παραπάνω λάθη, δε θα έπρεπε να αναρωτιέται γιατί το μάκρος του είναι ασύμμετρο, ή γιατί δε μακραίνει εύκολα το μαλλί του. Η σωστή περιποίηση και η υπομονή είναι το παν.
- Μητσοτάκης: Mόνιμες μειώσεις φόρων με έμφαση στη μεσαία τάξη
- Μήπως οι Ουκρανοί έπρεπε να ακούσουν τον πρώην στρατηγό Μαρκ Μίλεϊ για να λήξει ο πόλεμος;
- Προοπτικές ενίσχυσης των εξαγωγών φαρμάκου στη Σαουδική Αραβία
- Έρευνα: Τρομακτικές οι προβλέψεις των επιστημόνων – Απειλούνται εκατομμύρια ζωές από την κλιματική αλλαγή
- Λίβανος: Νυχτερινή σφαγή από το Ισραήλ σε κεντρική συνοικία της Βηρυτού
- Γιάφκα στο Παγκράτι: Τον ρόλο του 49χρονου φιλόλογου ερευνά η Αντιτρομοκρατική – «Συντηρητής» ή «ενδιάμεσος»;