Πώς η βρετανική τεχνολογία βοήθησε την Τουρκία να γίνει υπερδύναμη στα οπλισμένα drone
Ζωτικής σημασίας προκειμένου να κατασκευάσει τα drone Βayraktar TB2, τα οποία χρησιμοποιεί στις επιχειρήσεις της κατά των Κούρδων μαχητών στη Συρία και εκείνων του PKK στο βόρειο Ιράκ, αποδείχθηκε για την Τουρκία η βοήθεια από το εργοστάσιο της Βρετανίας
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Ζωτικής σημασίας προκειμένου να κατασκευάσει τα drone Βayraktar TB2, τα οποία χρησιμοποιεί στις επιχειρήσεις της κατά των Κούρδων μαχητών στη Συρία και εκείνων του PKK στο βόρειο Ιράκ, αποδείχθηκε για την Τουρκία η βοήθεια από το εργοστάσιο της Βρετανίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, με τη βοήθεια εταιρείας που εδρεύει στο Μπράιτον της Βρετανίας η Τουρκία κατάφερε να παρακάμψει την αμερικανική απαγόρευση πωλήσεων βομβαρδιστικών drones και να γίνει μια αναδυόμενη δύναμη στον τομέα της κατασκευής των οπλισμένων με βόμβες μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της βρετανικής ιστοσελίδας, τα drone αυτά χρησιμοποιούν το προηγμένο βρετανικό σύστημα Hornet της EDO MBM Technology, που εδρεύει στα περίχωρα του Μπράιτον, για τον εντοπισμό των στόχων και την εντολή πυροδότησης των βομβών.
Το σύστημα αγόρασε η τουρκική εταιρεία Baykar κάπου το 2015 στο αρχικό στάδιο ανάπτυξης των drones και σήμερα η Τουρκία διαθέτει ένα σμήνος 86 οπλισμένων με βόμβες μη επανδρωμένων ΤΒ2.
Τα drones κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με την βρετανική L3 Harris, την 6η μεγαλύτερη εταιρεία οπλικών συστημάτων στον πλανήτη.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις