Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η Χριστίνα Αντωνοπούλου στο One Channel για την κακοποίηση των γυναικών

Η Χριστίνα Αντωνοπούλου στο One Channel για την κακοποίηση των γυναικών

«Μία από τις δολιότερες μορφές βίας» χαρακτήρισε η επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Χριστίνα Αντωνοπούλου, την ενδοοικογενειακή βία μιλώντας για την κακοποίηση των γυναικών στην εκπομπή One Direct Weekend.

«Μία από τις δολιότερες μορφές βίας» χαρακτήρισε η επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Χριστίνα Αντωνοπούλου, την ενδοοικογενειακή βία μιλώντας για την κακοποίηση των γυναικών στην εκπομπή One Direct Weekend, όπου βρέθηκε καλεσμένη την Κυριακή (1/12).

Όπως εξήγησε η κ. Αντωνοπούλου, η ενδοοικογενειακή βία διαμορφώνει σχέσεις αντιπαλότητας, κυρίως όταν ασκείται απέναντι σε παιδιά ή όταν τα παιδιά γίνονται παθητικοί δέκτες της βίας που ασκείται μέσα στο σπίτι.

«Το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί διαιωνίζεται η βία κατά των γυναικών» επεσήμανε η κ. Αντωνοπούλου υπογραμμίζοντας ότι σε μία ανδροκρατική κοινωνία ο άντρας μπορεί να αλλοτριώσει και να ασκήσει βία απέναντι στη γυναίκα. Η ίδια, δήλωσε πως είναι πολλά τα περιστατικά κακοποίησης γυναικών, ακόμα και σήμερα, ενώ τα ποσοστά θα μπορούσαν να είναι ακόμη υψηλότερα αφού πολλές εέινια οι γυναίκες που φοβούνται τον κοινωνικό στιγματισμό κι έτσι δεν καταγγέλλουν τους θύτες.

Η κ. Αντωνοπούλου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους επιβαρυντικούς παράγοντες που εμποδίζουν τις γυναίκες να προχωρήσουν, περιέγραψε το προφίλ θύτη και θύματος ενώ μίλησε για τον επαναλαμβανόμενο κύκλο βίας που διαιωνίζει την κακοποίηση γυναικών.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Σέκουλιτς: «Η Ελλάδα έχει φοβερή ομάδα»

Την Ελλάδα ως φαβορί έχρισε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Σλοβενίας, Αλεξάντερ Σέκουλιτς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024