Ν. Ανδρουλάκης : Αδιέξοδη η στρατηγική ΣΥΡΙΖΑ
Δεν υπάρχει πρόοδος στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά διαχείριση και συσπείρωση εξουσίας που χρησιμοποιεί τον λαϊκισμό και άλλα παλαιοκομματικά εργαλεία, σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Η «συμμαχία μπορεί να λέγεται προοδευτική, δεν είναι όμως, ιδιαίτερα όταν εχθές στις πρώτες θέσεις καθόταν ο κ. Γκλέτσος» σημείωσε χαρακτηριστικά
- Ελεύθερη αφέθηκε η Ahoo Daryaei που είχε γδυθεί δημόσια στο Ιράν - Η φοιτήτρια διαμαρτυρόταν για την χιτζάμπ
- Πότε θα καταβληθεί το έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων και τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι
- Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 15 ετών στους δολοφόνους της 41χρονης εγκύου
- Ταξίδι Γεραπετρίτη στο Λονδίνο με ατζέντα Κυπριακό και Συμβούλιο Ασφαλείας
«Δεν υπάρχει πρόοδος στο ΣΥΡΙΖΑ», εκτιμά, ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο κ. Ανδρουλάκης σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, επισήμανε ότι «συμμαχία μπορεί να λέγεται προοδευτική, δεν είναι όμως – ιδιαίτερα όταν εχθές στις πρώτες θέσεις καθόταν ο κ. Γκλέτσος, που έλεγε προδότες αυτούς που έφεραν την Συμφωνία των Πρεσπών».
Πρόσθεσε ότι όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόοδος, υπάρχει διαχείριση και μια συσπείρωση εξουσίας, που χρησιμοποιεί την συνωμοσιολογία, τον λαϊκισμό και άλλα παλαιοκομματικά εργαλεία.
Το ΚΙΝΑΛ, χρειάζεται ενότητα
Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε επίσης πως στο Κίνημα Αλλαγής χρειάζεται ενότητα και ριζοσπαστικές λύσεις, ώστε να αποκτήσει δυναμική το επόμενο διάστημα.
Χαρακτήρισε αδιέξοδη της στρατηγική ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τη ΝΔ υποστήριξε ότι «εμφανίζεται ως το κόμμα που φαίνεται να επιδιώκει την αριστεία. αλλά επιβάλει την αναξιοκρατία διορίζοντας παντού αποτυχόντες κομματικούς παράγοντες».
» Ότι έγινε στα νοσοκομεία, μας δίνει την ευκαιρία, εάν εμείς κάνουμε αυτά που πρέπει, να παίξουμε έναν σημαντικό ρόλο, έχοντας τη δυνατότητα να κινηθούμε προνομιακά στον χώρο του κέντρου και της αριστεράς» ανέφερε.
Η ΕΕ να πιέσει τη Λιβύη να αλλάξει στρατηγική
Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για πίεση στη Λιβύη μέσω μιας ενιαίας Ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, τονίζοντας πως «η Ελλάδα πρέπει να πιέσει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν καλή σχέση με την αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, κι εννοώ την Ιταλία, να αλλάξει στρατηγική και να σταματήσει τα παιχνίδια με τον κ. Ερντογάν».
Εκτίμησε επίσης ότι, αν και δεν έχουμε στα χέρια μας το κείμενο της Συμφωνίας, «φαίνεται ότι δεν παράγει νομικά αποτελέσματα αλλά δείχνει μια στρατηγική από την πλευρά του προέδρου Ερντογάν».
Να συζητήσουμε ένα ρεαλιστικό «Plan B»
Όσον αφορά τις κυρώσεις που θα μπορούσαν να επιβληθούν στην Τουρκία, υποστήριξε ότι «μπορούμε να έχουμε κυρώσεις στρατιωτικού υλικού, προσωπικές κυρώσεις στα μέλη της τουρκικής κυβέρνησης που εμπλέκονται σε προκλητικές ενέργειες, και σε προϊόντα που δεν καλύπτονται από την τελωνειακή ένωση».
Συμπλήρωσε ότι ο Ερντογάν φτιάχνει αφήγημα για το 2023 ώστε να βγει στον τουρκικό λαό και να πει ότι 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης, χαράσσει μια ευρύτερη στρατηγική.
«Εμείς, η ΕΕ πρέπει να πάρει ένα μήνυμα – και αυτό αφορά και τη χώρα μας, ως γείτονα χώρα της Τουρκίας – ότι το σχέδιο περί ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας είναι φανταστικό και πρέπει να συζητήσουμε ένα ρεαλιστικό ‘Plan B’».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις