Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Bugatti Chiron Noire: Το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου

Bugatti Chiron Noire: Το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου

Μετά την one-off, La Voiture Noire, η Bugatti, τιμώντας το πλέον εμβληματικό αυτοκίνητο στην ιστορία της, δημιουργεί δύο αντίστοιχης έμπνευσης παραλλαγές της Chiron με… αρχική τιμή τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

H γαλλική φίρμα συμπληρώνει την γκάμα της ήδη ακριβοθώρητης Chiron με μια νέα, ειδική έκδοση η οποία σχεδιάστηκε για να αποτίσει φόρο τιμής στην «μυθική» Type 57 SC Atlantic του 1938 που ως γνωστόν αν και «υπήρξε» μόλις σε τέσσερα αντίτυπα θεωρείται από τα πλέον καθοριστικά αυτοκίνητα για την ταυτότητα της Bugatti ως εταιρείας αλλά και ένα από τα πλέον όμορφα τετράτροχα στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας.

H νέα έκδοση, ονόματι Noire είναι διαθέσιμη σε δύο παραλλαγές Elegance και Sportive οι οποίες θα κατασκευαστούν σε μόλις 20 μονάδες έχοντας ως κοινή συνισταμένη εκτός από το μαύρο χρώμα, την αυξημένη ποσόστωση ανθρακονήματος στις εξωτερικές της επιφάνειες αλλά και την τιμή η οποία ξεκινά για αμφότερες από τα 3,0 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις ιδιαιτερότητες των δύο εκδόσεων, η Noire Elegance είναι περισσότερο προσανατολισμένη στην άνεση, αν μπορεί να ισχυριστεί κανείς κάτι τέτοιο για την Chiron, διαθέτοντας ανιθρακονημάτινες επιφάνειες με γυαλιστερό φινίρισμα, ειδικού σχεδιασμού ζάντες Caractere, μια νέα γρίλια, μαύρου χρώματος δαγκάνες για τα δισκόφρενα καθώς και ένα νέο, μαύρο σήμα της Bugatti κατασκευασμένο από σμάλτο. Την εικόνα συμπληρώνει η παρουσία των διακριτικών Noire στην κάτω όψη της ενεργής αεροτομής της Chiron.

H Νoire Sportive από την άλλη, εστιάζει στην αποτύπωση περισσότερης επιθετικότητας, επιλέγοντας το ματ φινίρισμα για τις ανθρακονημάτινες επιφάνειες του αμαξώματος, μια αιχμηρότερης αισθητικής γρίλια, ένα νέο splitter καθώς και ζάντες αλουμινίου επίσης με μαύρο ματ φινίρισμα. Στη γοητεία του μαύρου υποκύπτουν και οι απολήξεις της εξάτμισης όσο και το κάλυμμα κινητήρα.

Το «σκοτεινό» concept εξακολουθεί και στο εσωτερικό όπου εκτός από τις επενδύσεις των καθισμάτων, το μαύρο χρώμα επεκτείνεται και στους διακόπτες και τα χειριστήρια ενώ το παζλ συμπληρώνουν τα διακριτικά της έκδοσης που παρεπιδημούν στα προσκέφαλα των καθισμάτων, στα μαρσπιε και σε περίοπτη θέση στο ταμπλό.

Αμφότερες οι Noire εφοδιάζονται με τον γνώριμο W16 κινητήρα των 8,0 λίτρων o ο οποίος αποδίδει 1.500 ίππους και 1.600 Nm ροπής και συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων το οποίο μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Ο παραπάνω, σχεδόν απόκοσμος συνδυασμός εξασφαλίζει την δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα προσδιορίζεται σε 420 χλμ./ώρα με την παρεμβολή του ηλεκτρονικού περιοριστή ταχύτητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ήδη ιδιοκτήτες της Bugatti Chiron Sport μπορούν να επιλέξουν να αναβαθμίσουν τα αυτοκίνητα της κατά τα στυλιστικά πρότυπα των Noire, καταβάλλοντας «μόλις» 100.000 ευρώ επιπλέον.

Sports in

Μεγάλη μεταγραφή για τη Νότιγχαμ Φόρεστ – Κόκκινος ο Νίκολα Μιλένκοβιτς (pic)

Την απόκτηση του Νίκολα Μιλένκοβιτς από τη Φιορεντίνα ανακοίνωσε σήμερα (18/7) η Νότιγχαμ Φόρεστ, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024