Millenials: Οι πιο συχνές ασθένειες για τη γενιά των 80s και 90s
Κάθε γενιά είχε τις δικές τις αδυναμίες στην ενημέρωση και στην επικοινωνία. Η συγκεκριμένη όμως έχει «λύσει» αυτά τα θέματα
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Οι Millenials, είναι η γενιά των 80s και 90s κατά βάση. Σε σχέση με άλλες γενιές που δεν υπήρχε ενημέρωση για την υγεία κλπ η συγκεκριμένη γενιά προσέχει περισσότερο τη διατροφή της. Είναι πιο «διαβασμένη» για αυτά τα θέματα.
Ασθένειες
Ωστόσο, η Blue Cross Shield Association τονίζει ότι η υγεία τους θα μειώνεται σταδιακά όσο θα μεγαλώνουν. Η έρευνα αναφέρει ότι οι ακόλουθες δέκα παθήσεις είναι εκείνες που επηρεάζουν τους millenials περισσότερο:
Η κατάθλιψη, η χρήση ουσιών, ο εθισμός στο αλκοόλ και οι καταχρήσεις γενικά έχουν αυξηθεί. Η αυξημένη καρδιακή πίεση, η νόσος του Crohn και ελκώδη κολίτιδα, ψυχολογικές διαταραχές. Η υπερκινητικότητα είναι επίσης και αυτή στις πιο συχνές νοσηρές καταστάσεις. Λόγω της κακής διατροφής παρατηρείται ότι πολλοί έχουν αυξημένη χοληστερίνη, ασθένειες σχετικές με το κάπνισμα και Διαβήτη τύπου 2.
Σχετικές δηλώσεις
«Ενώ οι δέκα αυτές ασθένειες δεν μας ξενίζουν, αυτό που μας προκαλεί έκπληξη είναι τα ποσοστά συχνότητας. Κάθε ασθένειας στους millenials, συγκριτικά με τις προηγούμενες γενιές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δρ, Vincent Nelson, αντιπρόεδρος ιατρικών υποθέσεων στο BCSA.
Η υγεία των millenials φαίνεται να επηρεάζεται περισσότερο από συμπεριφορικούς παρά φυσικούς παράγοντες. Παρατηρούνται ως συχνότερες ασθένειες η κατάθλιψη και η υπερκινητικότητα. Η Δρ. Deborah Serani, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Adelphi αναφέρει ότι αυτή η κατάταξη δεν την εκπλήσσει.
Γιατί επηρεάζεται όμως η ψυχολογική τους υγεία; Η Δρ. Deborah Serani πιστεύει συγκεκριμένα ότι οι ακόλουθες συνθήκες είναι υπεύθυνες για τις συγκεκριμένες ασθένειες στους millenials. «Οι millenials συμβάδισαν χρονολογικά με την εξέλιξη της τεχνολογίας. Περνούσαν τα περισσότερά τους χρόνια μπροστά από μία οθόνη, με αποτέλεσμα να μην παρατηρούν τα μάτια ή τις εκφράσεις του συνομιλητή τους. Επομένως να μην εμβαθύνουν στο τι πραγματικά σημαίνουν αυτά. Αυτή η έλλειψη συνειδητοποίησης των άλλων, καθιστά δύσκολο για τους millenials να κατανοήσουν, ακόμα, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους».
Παράλληλα η Serani αναφέρει ότι η έκρηξη του διαδικτύου δημιούργησε ένα εικοσιτετράωρο κύκλο ειδήσεων, που κατακλύζει τους millenials με ειδήσεις όλων των ειδών, με συχνότερες τις πιο τρομακτικές, όπως η τρομοκρατία ή οι φυσικές καταστροφές, με συνέπεια να αυξάνονται καθημερινά αισθήματα φόβου και απελπισίας.
Τι μπορεί να γίνει;
Ο Δρ. Νέλσον τονίζει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους millenials όσο διατηρούν την αισιοδοξία τους και προσέχουν έμπρακτα την υγεία τους. Ταυτόχρονα τονίζει πως η πρόληψη είναι ιδιαίτερα σημαντική, ώστε να λάβουν την σωστή διάγνωση και θεραπεία, αν προκύψει τελικά κάτι.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις