Ρωσία : Δεν υπάρχει ρωσική ανάμειξη στις βρετανικές εκλογές
Δυτικοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι «ξαναχτύπησαν» οι Ρώσοι χάκερ, διαρρέοντας έγγραφα για το παζάρεμα του NHS μεταξύ Βρετανίας και ΗΠΑ, λίγο πριν τις βρετανικές εκλογές.
Με ειρωνεία υποδέχτηκε η Ρωσία τους υπαινιγμούς ότι Ρώσοι χάκερ μπορεί να ευθύνονται για τη διαρροή εγγράφων των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Βρετανίας πριν από τις εκλογές στη Βρετανία.
Το Κρεμλίνο επεσήμανε ότι παρόμοιοι ισχυρισμοί είναι συχνά ένα τέχνασμα για να εκτραπεί η προσοχή.
Δυτικοί ερευνητές δήλωσαν πως η διαρροή και κυκλοφορία χαρακτηρισμένων ως απόρρητων εγγράφων διαδικτυακά δείχνει να είναι μια εκστρατεία παραπληροφόρησης που αποκαλύφθηκε φέτος με προέλευση τη Ρωσία.
Ισχυρισμοί ότι Ρώσοι χάκερ διέρρευσαν τα έγγραφα για το παζάρεμα του βρετανικού NHS
Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα δήλωσε στις 27 Νοεμβρίου ότι τα απόρρητα έγγραφα δείχνουν πως οι κυβερνώντες Συντηρητικοί συνωμοτούν για να προσφέρουν το κρατικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) προς πώληση στις εμπορικές συνομιλίες με την Ουάσινγκτον, κάτι που αρνήθηκε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.
Το NHS είναι πολύ αγαπητό από τους Βρετανούς και έχει γίνει ένα σημαντικό θέμα στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, στις οποίες οι Εργατικοί ακολουθούν τους Συντηρητικούς με μεγάλη διαφορά αν και μειώνουν τη διαφορά αυτή σε ορισμένες δημοσκοπήσεις.
Μην δαιμονοποιείτε τους Ρώσους χάκερ, διαμηνύει η Ρωσία
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα πως έχει γίνει πολύ εύκολο να δαιμονοποιούνται Ρώσοι χάκερ.
«Ένας τέτοιος επίμονος όρος – Ρώσος χάκερ – χρησιμοποιείται πρακτικά σαν φετίχ προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή από τα προβλήματα που έχει κάποιος», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.
«Είναι πολύ βολικό για δαιμονοποίηση, για να κουκουλώσει κάποιος τον δικό του πονοκέφαλο, και να χρησιμοποιήσει αυτό το φετίχ για να τρομάξει τους ανθρώπους με τους Ρώσους χάκερ. Το έχουμε αντιμετωπίσει επανειλημμένα αυτό και το εξετάζουμε με μια δόση ειρωνείας».
Ο Πεσκόφ δήλωσε πως οι ισχυρισμοί που σχετίζονταν με Ρώσους χάκερ βασίζονται κατά κανόνα σε μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες και δεν υποστηρίζονται από γεγονότα.
«Άρα δεν είναι δυνατό να σχολιαστούν σοβαρά», είπε ο Πεσκόφ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις