Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Το 5G, η στείρωση των Καλαματιανών και η εθνική λοβοτομή

Το 5G, η στείρωση των Καλαματιανών και η εθνική λοβοτομή

Η εξωφρενική απόφαση για πάγωμα του πιλοτικού προγράμματος 5G στην Καλαμάτα αποδεικνύει ότι κάτι δεν πάει καλά συνολικά

Με τα ελληνοτουρκικά να κυριαρχούν και την εθνικιστική έξαρση ορισμένων να καλύπτει ακόμη και τον σοβαρό διάλογο που πρέπει να γίνει, πέρασε κάπως στα ψιλά η… Καλαμάτα.

Η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας είχε την τύχη τους προηγούμενους μήνες να είναι μια από τις τρεις πιλοτικές πόλεις (μαζί με Τρίκαλα και Ζωγράφου) στις οποίες θα εφαρμόζονταν οι υπηρεσίες 5G. Για όσους δεν γνωρίζουν αυτό σημαίνει απίστευτες ταχύτητες ίντερνετ και υπηρεσίες που θα κάνουν εύκολη τη ζωή όλων μας, σε μια εποχή όπου όλα γίνονται διαδικτυακά.

Επειτα από ασφυκτικές πιέσεις, ωστόσο, μια μερίδας πολιτών, το δημοτικό συμβούλιο αναγκάστηκε να διακόψει αυτό το πρόγραμμα. Ο λόγος ή μάλλον ένας από αυτούς; Ότι τα δίκτυα 5G θα μπορούσαν να στειρώσουν τους Καλαματιανούς και αυτό θα ήταν η χαριστική βολή στην πόλη.

Ακούστηκαν πολλά για τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ότι δεν θέλουν να γίνουν πειραματόζωα και ότι ο τράχηλος των Καλαματιανών δε σηκώνει τέτοιες… τεχνολογικές επαναστάσεις.

Στο δημοτικό συμβούλιο έγινε χαμός. Η αξιωματική αντιπολίτευση, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, σιγοντάριζε τους «αγανακτισμένους πολίτες», παρά το γεγονός ότι η συμφωνία ένταξης της πόλης στο πιλοτικό πρόγραμμα έγινε επί… ΣΥΡΙΖΑ.

Τι κι αν ο δήμαρχος προσπαθούσε να τους πείσει ότι δεν υπάρχει καμιά επιστημονική ένδειξη για τους κινδύνους του 5G. Εν έτει 2019 κυριάρχησαν ο σκοταδισμός και η οπισθοδρόμηση σε εποχές τύπου «νερό του Καματερού» ή της «Αγίας Αθανασίας του Αιγάλεω», ή όταν κυνηγούσαμε τον «Τελευταίο Πειρασμό» του Καζαντζάκη.

Δεν πέρασε ούτε η πρόταση να ξαναγίνουν μετρήσεις για να αποδειχθεί ότι η… στείρωση από το δίκτυο τηλεπικοινωνιών βρίσκεται μόνο στη φαντασία κάποιων.

Η ομάδα των «αγανακτισμένων», κέρδισε. Όπως κερδίζουν αντίστοιχες ομάδες που κυνηγάνε μετανάστες ή που μπλοκάρουν την κατασκευή εργοστασίων για τα σκουπίδια.

Όπως κερδίζει πάντα μια οικτρή μειοψηφία που απλά ξέρει να φωνάζει και να απειλεί περισσότερο, ακόμη κι αν τα επιχειρήματά της κινούνται στα όρια της γελοιότητας.

Στην περίπτωση της Καλαμάτας έχουμε δύο τραγωδίες.

Η μία είναι ότι αποδείχθηκε περίτρανα πώς η απλή αναλογική του κ. Σκουρλέτη στους δήμους μπορεί να οδηγήσει σ’ αυτές τις καταστάσεις. Ο δήμαρχος και η πλειοψηφία είναι ανήμποροι να αντιδράσουν στην κάθε παλαβομάρα ή σκοπιμότητα από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Και κάπως έτσι θα διαλυθούν οι δήμοι…

Η δεύτερη τραγωδία είναι αυτή που περιγράψαμε πιο πάνω. Μια οικτρή μειοψηφία, χωρίς καμιά επιστημονική κατάρτιση, χωρίς καν στοιχεία, βγαίνει και καταγγέλλει κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Στην Καλαμάτα δεν τους ενοχλεί π.χ το WiFi, δεν αντέδρασαν ποτέ στο γεγονός ότι όλη μέρα βρίσκονται εν μέσω ακτινοβολιών που ενδεχομένως να είναι πιο επικίνδυνες από το δίκτυο 5G.

Δεν τους ενόχλησε και φυσικά δεν πρόκειται να τους απασχολήσει το «μαύρο» χρήμα που κυκλοφορεί λόγω της γνωστής… παράνομης παραγωγής που ευδοκιμεί στα ορεινά του Ταϋγέτου ή στον όμορφο κάμπο της.

Πιθανότατα να μην τους ενοχλεί το κυκλοφοριακό χάος και τα καυσαέρια που συνεπάγεται η κατάσταση αυτή, ειδικά τα καλοκαίρια.

Μα δεν τους ενοχλεί ούτε η μόλυνση της θάλασσας που ενδεχομένως να κρύβει κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Τους ενόχλησε το 5G γιατί πιθανότατα να άκουσαν σε κάποιο περιφερειακό (ή και εθνικό)… λαθρόβιο κανάλι ότι μπορεί να… στειρωθούν.

Μπορεί να άκουσαν τον… Σώρρα που υπόσχεται την κυριαρχία των Ελλανίων ή κάποιον τηλεπωλητή βιβλίων (και θαυματουργών βοτάνων) ότι έρχονται τα Νεφελίμ.

Το τονίζουμε: Χωρίς καμιά επιστημονική κρίση, χωρίς καν να έχουν επίσημα χαρτιά που να αποδεικνύουν ότι αυτό που παγκοσμίως είναι τεχνολογική επανάσταση στην Καλαμάτα είναι… μέσο στείρωσης.

Αυτό καταντάει γελοίο. Είναι μια μικρή απόδειξη για το πώς ο λαϊκισμός, η φτήνια, η φαιδρότητα κυριαρχούν έναντι της σοβαρότητας, της επιστημοσύνης, της εξέλιξης του ανθρωπίνου είδους.

Να μιλήσουμε για την κυβερνοασφάλεια; Να πούμε αν τα προσωπικά μας δεδομένα γίνονται φύλλο και φτερό με τις νέες τεχνολογίες;

Να εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας –όπως έκανε πρόσφατα ο Τραμπ – ότι το δίκτυο 5G μπορεί να οδηγήσει στην απόλυτη κινεζική κυριαρχία παγκοσμίως;

Να το κάνουμε, όπως και να πούμε ότι ναι, μπορεί να υπάρχουν και κίνδυνοι για την υγεία μας.

Αλλά όλα αυτά να τα κάνουμε με σοβαρότητα, με ενημέρωση, με επιστημονικές ημερίδες.

Κι όχι με κραυγές και πολιτικά παίγνια.

Αν εκτός από τη στείρωση των Καλαματιανών αποδεχόμαστε και την εθνική λοβοτομή να το ξέρουμε. Τουλάχιστον να ξέρουμε ότι το ελληνικό είδος και κυρίως η καλαματιανή γενιά δεν θα χαθεί επειδή δεν θα μπορούν να κάνουν παιδιά.

Αλλά επειδή δεν μπορούν να σκεφτούν, να μιλήσουν, να αποφασίσουν μετά από ώριμη σκέψη και διάλογο.

Γιατί από αυτό πάσχουν οι Ελληνες, αυτό ακριβώς είναι εθνική λοβοτομή. Οτι δεν έχουμε την κατάλληλη παιδεία και κυρίως τη θέληση να μάθουμε. Και όπως όλοι ξέρουμε, η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.

Sports in

Ο Ολυμπιακός εναντίον του Μίτσελ και η μέθοδος του Μεντιλίμπαρ

Τέσσερα φιλικά ο Ολυμπιακός στην Ολλανδία. Το ένα απέναντι στη νέα ομάδα του Μίτσελ που…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024