Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Κάηκε ζωντανή προσπαθώντας να ζεστάνει τα παιδιά της
Από το θερμαντικό μέσο που λειτουργούσε μέσα στον οικίσκο πήραν φωτιά τα κλινοσκεπάσματα οπότε και προκλήθηκε η έκρηξη της φιάλης.
Σε έκρηξη φιάλης υγραερίου οφείλεται η πυρκαγιά σήμερα σε οικίσκο στον καταυλισμό προσφύγων του Καρά Τεπέ που είχε σαν αποτέλεσμα να απανθρακωθεί, μια 27χρονη πρόσφυγας από το Αφγανιστάν που διέμενε εκεί με την οικογένεια της.
Η φιάλη είχε μπει παράτυπα στον καταυλισμό (δεν επιτρέπεται η χρήση φιαλών υγραερίου στον καταυλισμό) από την οικογένεια των Αφγανών προκειμένου να χρησιμοποιείται για την παρασκευή φαγητού.
Ταυτόχρονα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λειτουργούσε μέσα στον οικίσκο άλλο θερμαντικό μέσο αφού χθες λόγω του ψύχους δεν επαρκούσε η θέρμανση με κλιματιστικά που υπάρχει εκεί και έχουν τοποθετηθεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες πριν δυο χρόνια.
Από το θερμαντικό μέσο που λειτουργούσε μέσα στον οικίσκο πήραν φωτιά τα κλινοσκεπάσματα οπότε και προκλήθηκε η έκρηξη της φιάλης.
Ας σημειωθεί ότι τα κλιματιστικά στους οικίσκους λειτουργούν με ενέργεια που παράγουν δυο ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη. Αυτά παράγουν ενέργεια και για τη συνολική ηλεκτροδότηση του καταυλισμό.
Κι αυτό γιατί ο καταυλισμός δεν είναι συνδεδεμένος με το δίκτυο της ΔΕΗ. Και δεν μπορεί να συνδεθεί με το δίκτυο αφού οι χρήσεις γης που έχουν στο παρελθόν ορισθεί για την περιοχή, δεν επιτρέπουν λειτουργίες όπως η κατοικία.
Δεν κατάφερε να σώσει τη γυναίκα του
Η άτυχη γυναίκα διέμενε στον οικίσκο με τον 28χρονο σύζυγο της και τα τρία τους παιδιά, πέντε, δύο ετών και ένα νεογέννητο βρέφος.
Τα παιδιά διασώθηκαν από τον πατέρα τους ο οποίος στην προσπάθεια του να βγάλει και τη γυναίκα του από το καιόμενο οικίσκο έχασε τις αισθήσεις του.
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, αλλά είναι καλά στην υγεία του. Από τη φωτιά καταστράφηκε και δεύτερος οικίσκος χωρίς άλλα προβλήματα.
Ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ που ανήκει στο δήμο Μυτιλήνης, φιλοξενεί 1.324 πρόσφυγες, όλοι μέλη ευάλωτων ομάδων οι περισσότεροι από τους οποίους οικογένειες με μικρά παιδιά.
- Σαράντος Καργάκος: Τ’ Αρχαία μάς πέφτουνε βάρος
- Φοινικούντα: Ενώπιον της ανακρίτριας ξανά σήμερα οι δύο 22χρονοι για τη διπλή δολοφονία στο κάμπινγκ
- Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στο Δήμο Πειραιά
- Είναι αυτό το χειρότερο αθλητικό ντεμπούτο όλων των εποχών; Η 21χρονη τενίστρια που έγινε viral για όλους τους λάθος λόγους
- Γιώργος Βασιλείου: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου
- Συνελήφθη 22χρονος – Έτρεχε με 167 χλμ στην ΕΟ Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών
- Eurocup Γυναικών: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ρίχνονται στη «μάχη» των «16»
- Σε κατάσταση σοκ οι κάτοικοι στη Μύκονο με τους φουσκωμένους λογαριασμούς του νερού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 14.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tianhao-wang-aME_eAFPU2A-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442