Προσκόλληση: Γιατί δεν είναι υγιές να είσαι «εθισμένη» με τη σχέση σου
Δεν πρέπει γενικότερα να θεωρούμε την προσκόλληση ως μία «κανονικότητα». Συνιστά κάτι που λειτουργεί αρνητικά πρώτα από όλα στο ίδιο το άτομο που τη βιώνει
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Είναι υγιές να θέλουμε να είμαστε δίπλα στον άνθρωπό μας συχνά έως και πολύ συχνά, πόσο μάλλον στις αρχές. Γενικότερα ωστόσο αυτό καταλήγει κάτι το «τοξικό» όταν αυτές οι συναντήσεις αντικαθιστούν άλλους τομείς της ζωής μας. Μόνο η ισορροπία μπορεί να μας εξασφαλίσει την όποια επιτυχία.
Φοβία αποχωρισμού
Περάσατε ένα τέλειο διήμερο μαζί και ήρθε η ώρα ο καθένας να συνεχίσει τα καθιερωμένα προγράμματά του. Εσύ όμως νιώθεις πως δε μπορείς να τον αποχωριστείς. Αυτή η αίσθηση πως δεν αντέχεις να μην τον έχεις κοντά σου σαφέστατα και δεν είναι υγιής.
Πόσο μάλλον όταν έχει ο καθένας υποχρεώσεις που στο ενδιάμεσο «τρέχουν». Δεν είναι υγιές έτσι κι αλλιώς το γεγονός ότι φοβάσαι να αποχωριστείς κάποιον και ειδικά για λίγες ώρες ή μέρες.
Σκέφτεσαι συνέχεια
Δε μπορείς να ηρεμήσεις επειδή κάνεις συνέχεια σκέψεις και εικόνες με τον σύντροφό σου με αποτέλεσμα να μη μπορείς να ξεχαστείς. Επιπλέον, σου είναι δύσκολο να ασχοληθείς με πράγματα που αφορούν τα επαγγελματικά σου γιατί θες να ασχοληθείς μόνο με αυτόν.
Αν όμως ασχολείσαι με άλλα θέματα και το κάνεις μόνο και μόνο για να ξεχνιέσαι από την προσωρινή απουσία του, τότε πρέπει να κατανοήσεις ότι πάλι το ζήτημα είναι πολύπλοκο.
Νιώθεις μη ολοκληρωμένη
Αυτό πηγάζει άμεσα από ζητήματα αυτοπεποίθησης και τι πιστεύεις εσύ ότι αξίζεις. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι δε χρειάζεσαι κάποιον μονίμως δίπλα σου για να νιώθεις ολοκληρωμένη.
Ολοκληρωμένα όντα είμαστε από μόνα μας και όχι από την ώρα που περνάμε τον χρόνο μας με κάποιον. Δείξε έμφαση στο πώς νιώθεις εσύ με εσένα. Όχι στο πώς νιώθεις εσύ για τον σύντροφό σου.
Λιγότερο νόημα
Ξαφνικά εκεί που έκανες πράγματα που συνήθιζαν να σου αρέσουν ανέκαθεν, εντός σχέσης δε νιώθεις ότι σε ικανοποιούν. Στην ουσία σε ικανοποιεί να είσαι μόνο δίπλα στον σύντροφό σου. Πρέπει ωστόσο να καταλάβεις ότι αν δε βρίσκεις νόημα στα πράγματα που αρέσαν σε εσένα, τότε είναι σα να μη σου αρέσεις η ίδια.
Επίσης, οι σχέσεις δεν εγγυάται κανένας ότι κρατάνε για χρόνια. Τι θα γίνει λοιπόν αν χωρίσετε; Δε θα μπορείς να περνάς καλά με τίποτα ή θα πρέπει από πριν να έχεις τα δικά σου ενδιαφέροντα ήδη;
Αδιαφορείς
Είσαι στη φάση που αδιαφορείς πάρα πολύ για την οικογένειά σου όπως επίσης και για τους φίλους σου. Δεν είναι σωστό τίποτε από τα δύο. Υπάρχει πάντα μία ισορροπία που μπορείς να διατηρήσεις. Μπορείς να τους βλέπεις όλους μες στη βδομάδα αρκεί να το θες.
Το να κάνεις στο πλάι άτομα όμως που σε αγαπάνε για χρόνια, είναι λάθος και για εσένα και για εκείνους. Και πού ξέρεις; Μπορεί αν δεν προχωρήσει η σχέση σας να μείνεις μετά χωρίς φίλους καθώς δε θα σου μιλάνε πλέον.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις