![Σαλάτα με κολοκύθα, σταφίδες και χαρουπόμελο](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2019/12/salata-me-koloki8a-768x512.jpg)
Σαλάτα με κολοκύθα, σταφίδες και χαρουπόμελο
Εύκολη και γρήγορη σαλάτα με λίγα υλικά
Spotlight
-
Ομολόγησε ότι βοήθησε τον 7χρονο γιο της να πεθάνει: «Ήταν σωστό και έπρεπε να το κάνω»
-
Εργαζόμενοι Αυγής σε Κασσελάκη: «Ελήφθη μία απόφαση ερήμην μας» – Δεν έχει απολυθεί κανείς, απάντησε
-
Αποκεφάλισε τον αδερφό του και πέταξε το κεφάλι από το μπαλκόνι
-
Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το γαλλικό «Εξκάλιμπερ» – Βρισκόταν καρφωμένο σε βράχο για 1.300 χρόνια
Προετοιμασία 20΄ Αναμονή 30΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
70 ml ελαιόλαδο
400 γρ. κολοκύθα κομμένη σε μικρούς κύβους (υπάρχει έτοιμη, καθαρισμένη, στα σουπερμάρκετ)
70 γρ. σταφίδα σουλτανίνα
50 ml ξίδι από λευκό κρασί
100 γρ. χαρουπόμελο
1 σακουλάκι ανάμεικτα λαχανικά για σαλάτα
Διαδικασία
Σοτάρουμε, σε δυνατή φωτιά, σε ένα τηγάνι με 50 ml ελαιόλαδο την κολοκύθα, να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε τις σταφίδες, ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σβήνουμε με το μισό ξίδι και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πιάτο να κρυώσει (για τουλάχιστον 30 λεπτά).
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ 20 ml ελαιόλαδο, το υπόλοιπο ξίδι και 50 ml χαρουπόμελο, μέχρι να γίνουν βινεγκρέτ.
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ την ανάμεικτη σαλάτα, τη σοταρισμένη κολοκύθα και τη βινεγκρέτ. Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα, και με ένα κουτάλι σχηματίζουμε από πάνω γραμμές με το χαρουπόμελο που μας έχει μείνει.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Το Olympia Golden Beach Resort & Spa Γιορτάζει την Κατάκτηση του Βραβείου Haute Grandeur Global Excellence Award 2024 «Καλύτερο Βιώσιμο Ξενοδοχείο στην Ελλάδα»
- Φωτιά στα Γλυκά Νερά: Ποινική δίωξη για εμπρησμό από αμέλεια σε 35χρονο
- Θεσσαλονίκη: «Αν δεν σε έχω εγώ, δε θα σε έχει κανείς» – 45χρονος απείλησε να σφάξει τη σύντροφό του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις