Σαλάτα με κολοκύθα, σταφίδες και χαρουπόμελο
Εύκολη και γρήγορη σαλάτα με λίγα υλικά
- Τον ειδοποίησαν από το νοσοκομείο ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά από επέμβαση ρουτίνας
- Πατέρας βίαζε και εξέδιδε την ανήλικη κόρη του σε άγνωστους άνδρες - Σοκάρει υπόθεση στη Γαλλία
- Ετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις στην Ευρώπη
- Έντονος καβγάς Γιαννούλη – Γεωργιάδη: «Πέθανε καρκινοπαθής λόγω καθυστερημένου χειρουργείου» – «Ντροπή, ο ασθενής ζει»
Προετοιμασία 20΄ Αναμονή 30΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
70 ml ελαιόλαδο
400 γρ. κολοκύθα κομμένη σε μικρούς κύβους (υπάρχει έτοιμη, καθαρισμένη, στα σουπερμάρκετ)
70 γρ. σταφίδα σουλτανίνα
50 ml ξίδι από λευκό κρασί
100 γρ. χαρουπόμελο
1 σακουλάκι ανάμεικτα λαχανικά για σαλάτα
Διαδικασία
Σοτάρουμε, σε δυνατή φωτιά, σε ένα τηγάνι με 50 ml ελαιόλαδο την κολοκύθα, να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε τις σταφίδες, ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σβήνουμε με το μισό ξίδι και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πιάτο να κρυώσει (για τουλάχιστον 30 λεπτά).
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ 20 ml ελαιόλαδο, το υπόλοιπο ξίδι και 50 ml χαρουπόμελο, μέχρι να γίνουν βινεγκρέτ.
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ την ανάμεικτη σαλάτα, τη σοταρισμένη κολοκύθα και τη βινεγκρέτ. Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα, και με ένα κουτάλι σχηματίζουμε από πάνω γραμμές με το χαρουπόμελο που μας έχει μείνει.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις