Σαλάτα με κολοκύθα, σταφίδες και χαρουπόμελο
Εύκολη και γρήγορη σαλάτα με λίγα υλικά
Προετοιμασία 20΄ Αναμονή 30΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
70 ml ελαιόλαδο
400 γρ. κολοκύθα κομμένη σε μικρούς κύβους (υπάρχει έτοιμη, καθαρισμένη, στα σουπερμάρκετ)
70 γρ. σταφίδα σουλτανίνα
50 ml ξίδι από λευκό κρασί
100 γρ. χαρουπόμελο
1 σακουλάκι ανάμεικτα λαχανικά για σαλάτα
Διαδικασία
Σοτάρουμε, σε δυνατή φωτιά, σε ένα τηγάνι με 50 ml ελαιόλαδο την κολοκύθα, να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε τις σταφίδες, ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σβήνουμε με το μισό ξίδι και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πιάτο να κρυώσει (για τουλάχιστον 30 λεπτά).
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ 20 ml ελαιόλαδο, το υπόλοιπο ξίδι και 50 ml χαρουπόμελο, μέχρι να γίνουν βινεγκρέτ.
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ την ανάμεικτη σαλάτα, τη σοταρισμένη κολοκύθα και τη βινεγκρέτ. Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα, και με ένα κουτάλι σχηματίζουμε από πάνω γραμμές με το χαρουπόμελο που μας έχει μείνει.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Έρχεται η… Legoland του Minecraft
- Αμαλιάδα: Όταν η Ειρήνη Μουρτζούκου μιλούσε ως Πόπη – Ντοκουμέντο του «Τούνελ»
- Αμαλιάδα: «Μελάνιασε και τέζα…» – Τι έλεγε η Ειρήνη λίγο μετά τον θάνατο του μικρού Παναγιωτάκη
- Αμετάβλητη διατήρησε την αξιολόγηση της Ελλάδας η Fitch
- Ανησχυχία για παιδί που βρέθηκε θετικό στη γρίπη των πτηνών
- Παρί Σεν Ζερμέν – Τουλούζ 3-0: Πέμπτη σερί νίκη για τους πρωταθλητές (vid)