Παραιτήσεις λόγω σκανδάλων στο ΣΥΡΙΖΑ
Σε ένα από τα βασικά σημεία της αντιπαράθεσής του με την κυβέρνηση έχει ανάγει ο ΣΥΡΙΖΑ, το θέμα Διαματάρη, ξεχνώντας τα πεπραγμένα στα χρόνια της δικής του διακυβέρνησης με παραιτήσεις / αποπομπές, κυβερνητικών στελεχών.
- Η βιβλική καταστροφή στη Βαλένθια τρομάζει τους κατοίκους της Μάνδρας – «Ούτε σήμερα νιώθουμε ασφαλείς» λένε στο in
- Το βράδυ της Πέμπτης θα τοποθετούσαν τη βόμβα που εξερράγη στους Αμπελόκηπους - Ποιος ήταν ο στόχος
- Επιμένει η κρίση για το φυσικό άεριο στην Ευρώπη - Ποια η τιμή του TTF
- «Η ιστορία δεν παραγράφεται» διαμηνύει η Αθήνα στον Έντι Ράμα
Σε ένα από τα βασικά σημεία της αντιπαράθεσής του με την κυβέρνηση έχει ανάγει ο ΣΥΡΙΖΑ, το θέμα Διαματάρη, ξεχνώντας (;) τα πεπραγμένα στα χρόνια της δικής του διακυβέρνησης με παραιτήσεις / αποπομπές κυβερνητικών στελεχών…
Θα έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε κάποιες περιπτώσεις μερικές εκ των οποίων σχετίζονται και με «σκάνδαλα» που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει θέσει στο μικροσκόπιο.
Παραίτηση Κοτζιά
Ξεχωρίζει τον Οκτώβριο του 2018, η παραίτηση Κοτζιά, του φερόμενου ως πρωτεργάτη της συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Κοτζιάς, εκτεθειμένος από την μη κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα στην κόντρα με τον Πάνο Καμμένο έθεσε στον τότε πρωθυπουργό την παραίτησή του.
Είχε προηγηθεί η συζήτηση για τα μυστικά κονδύλια σε υπουργείο Εξωτερικών και Άμυνας και η αντιπαράθεση που φούντωσε στο υπουργικό συμβούλιο μεταξύ του Κοτζιά και Καμμένου.
Ο κ. Κοτζιάς, παραιτήθηκε με φόντο τις σοβαρές καταγγελίες για χρηματισμό συγκεκριμένων πολιτικών για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών.
Καταγγελίες που και ο ίδιος ζήτησε να διερευνηθούν.
Αντωνοπούλου-Παπαδημητρίου
Το Φλεβάρη του 2018, έχουμε την απομάκρυνση της αναπληρώτριας υπουργού απασχόλησης Ράνιας Αντωνοπούλου και την παραίτηση του συζύγου της, υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Παραιτήσεις που έγιναν, μετά τα ευτράπελα με το επίδομα ενοικίου, που λάμβανε το ζεύγος, των 450 χιλιάδων ετήσιου εισοδήματος.
Το Φλεβάρη του 2016 έχουμε την παραίτηση του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτη Σγουρίδη για λόγους ευθιξίας, μετά τη δήλωσή του, ότι ο Αλέξης Τσίπρας «παραπλάνησε τους αγρότες, όπως έκαναν και οι Σαμαράς – Παπανδρέου».
Τα κονδύλια του μεταναστευτικού
Αξίζει να αναφερθούμε και στην αντικατάσταση που έλαβε χώρα το Μάρτη του 2018, στο υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής.
Ο Δημήτρης Βίτσας αντικατέστησε τον τότε υπουργό Γιάννη Μουζάλα.
Το αναφέρουμε γιατί ήταν μια αντικατάσταση που έγινε εν μέσω καταγγελιών για κακοδιαχείριση στα κονδύλια του μεταναστευτικού.
Καταγγελίες που είχαν ξεκινήσει επί υπουργίας Γιάννη Μουζάλα και παρέμειναν κι όταν αντικαταστάθηκε με τον Δημήτρη Βίτσα.
Υπενθυμίζεται ότι καταγγελίες για κατασπατάληση έκανε ο πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης Ανδρέας Ηλιόπουλος.
….και ο Δημήτρης Καμμένος
Το Σεπτέμβριο του 2015, ο Δημήτρης Καμμένος έσπασε κάθε ρεκόρ, καθώς δεν έμεινε στο υπουργικό συμβούλιο, ως υφυπουργός Μεταφορών, ούτε 12 ώρες.
Η ένταξή του στο κυβερνητικό σχήμα είχε προκαλέσει σάλο, με αφορμή παλιότερες αναρτήσεις του στο Twitter, με ομοφοβικό, ρατσιστικό και αντισημιτικό περιεχόμενο.
Αναρτήσεις τις οποίες ο ίδιος, είχε αποδώσει τότε σε παραβίαση των λογαριασμών του.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις