Κατακτώντας τα Ιμαλάια – Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα
Η καινούρια ταινία μικρού μήκους του κ. Σαραντίογλου με τίτλο «IP – 19 The Way Up» απεικονίζει ακριβώς αυτό το όνειρο, μιας ομάδας αποτελούμενης από 19 μέλη και δύο οδηγούς, να αγγίξουν την κορυφή ενός από τα υψηλότερα βουνά του κόσμου στην οροσειρά των Ιμαλαΐων, το Island Peak, με υψόμετρο 6.189 μέτρα
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Αλλαγές εξετάζει η Κομισιόν για την οδήγηση μετά τα 70 έτη - Τι θα αναφέρεται στην ευρωπαϊκή οδηγία
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Για κάποιους μπορεί να είναι όνειρο ζωής για κάποιους άλλους απλώς ένα όνειρο. Για τον ορειβάτη και κινηματογραφιστή, Κορνήλιο Σαραντίογλου, είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.
Η καινούρια ταινία μικρού μήκους του κ. Σαραντίογλου με τίτλο «IP – 19 The Way Up» απεικονίζει ακριβώς αυτό το όνειρο, μιας ομάδας αποτελούμενης από 19 μέλη και δύο οδηγούς, να αγγίξουν την κορυφή ενός από τα υψηλότερα βουνά του κόσμου στην οροσειρά των Ιμαλαΐων, το Island Peak, με υψόμετρο 6.189 μέτρα.
Η ταινία, με διάρκεια 32 λεπτών, έκανε πρεμιέρα το προηγούμενο Σάββατο (30/11) και πρόκειται να προβληθεί άλλη μία φορά στη Θεσσαλονίκη (7/12). Ο κ. Σαραντίογλου περιέγραψε στην εκπομπή Citizen One τις εμπειρίες από το μοναδικό αυτό ταξίδι και τον τρόπο με τον οποίο ένα τέτοιο βίωμα επιδρά στην καθημερινότητα και την μετέπειτα πορεία.
Η αποστολή στα Ιμαλάια
Η αποστολή στα Ιμαλάια διήρκησε συνολικά 22 μέρες και από τα 19 μέλη της ομάδας, μονάχα τα εφτά κατόρθωσαν να φτάσουν στην κορυφή. Η περίοδος που πραγματοποιήθηκε το ταξίδι ήταν στα τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη, στο τέλος δηλαδή της περιόδου των μουσσώνων, ιδανική εποχή για μία τόσο ριψοκίνδυνη απόπειρα, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 3 – 5 βαθμούς Κελσίου και τους -12 στην κορυφή.
Τους ορειβάτες συντρόφευαν τα γιακ, (σ.σ: τα ενδημικά βοοειδή της περιοχής), τα οποία κουβαλούσαν το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού, ενώ οι ίδιοι ήταν φορτωμένοι με τα άκρως απαραίτητα. Σύμφωνα με τον κ. Σαραντίογλου τα τελευταία 200 μέτρα ήταν τα πιο επίπονα καθώς χρειάστηκαν έντονες εκρήξεις αδρεναλίνης και δύναμης για να ξεπεράσεις τα όριά σου και να κατορθώσεις να φτάσεις στην κορυφή.
Ο κ. Σαραντίογλου μίλησε επίσης για το Έβερεστ και τα ψυχικά αλλά και οικονομικά αποθέματα που απαιτούνται για μια τέτοια υπερπροσπάθεια, ενώ εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους ξεκίνησε να ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. «Πλέον έχει ξεπεράσει το όριο του χόμπι» υποστήριξε ο κ. Σαραντίογλου και πρόσθεσε πως «κάθε φορά που γυρνάμε απ’ το βουνό, γυρνάμε διαφορετικοί».
«Το βουνό δεν προσφέρει μόνο εικόνες, είναι η ψυχανάλυσή μας» τόνισε ο κ. Σαραντίογλου, καθότι έχοντας ανταπεξέλθει σε τέτοιες συνθήκες και έχοντας ξεπεράσει τα όρια που έχει θέσει ο καθένας για τον εαυτό του, δεν υπάρχει τίποτα πια να σε φοβίσει στη καθημερινότητά σου.
Για να ξεκινήσει κάποιος να ασχολείται με την ορειβασία, δεν προϋποτίθενται συγκεκριμένες ικανότητες, χρειάζεται όμως πολύ καλή προετοιμασία, αυτογνωσία των ορίων και σεβασμός στο βουνό και τα χαρακτηριστικά του. Για τον ίδιο είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Για τους ανθρώπους με τους οποίους μοιράστηκε αυτό το όνειρο, δήλωσε πως πρόκειται για ανθρώπους με τους οποίους έχει αναπτύξει σχέσεις ζωής, ενώ γι’ αυτούς που δεν τα κατάφεραν εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για τη μεγαλειώδη προσπάθεια.
Πηγή: onetv.gr
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις