Η ανάγκη εμβολιασμού για τους ενήλικες
Για το πόσο πρέπει, εκτός από τα παιδιά να εμβολιάζονται και οι μεγάλοι μίλησε η παιδίατρος, Άννα Παρδάλη, με αφορμή τον θάνατο του 8χρονου από διφθερίτιδα που συγκλόνισε το πανελλήνιο
Για το πόσο πρέπει, εκτός από τα παιδιά να εμβολιάζονται και οι μεγάλοι μίλησε μέσα από την εκπομπή One Line Weekend η παιδίατρος, Άννα Παρδάλη, με αφορμή τον θάνατο του 8χρονου από διφθερίτιδα που συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, αναφορικά με την υπόθεση θανάτου του 8χρονου είπε πως «προκαλεί εντύπωση το ότι το μικρόβιο βρέθηκε στον οργανισμό του. Δεν έπρεπε να έχει βρεθεί» συμπλήρωσε.
Παράλληλα, σύμφωνα με όσα τόνισε, «υπάρχουν κάποια νοσήματα με ιδιαίτερα επιδημιολογική σημασία. Είναι διαφορετικό να πεθάνει ένα παιδί για αιτία που αφορά το μεμονωμένο περιστατικό και διαφορετικό να πεθάνει από ένα νόσημα που είναι λοιμώδες και αφορά την ‘’αγέλη’’».
Σε αυτό το πλαίσιο εξήγησε πως «εμβολιαζόμαστε για δύο λόγους: για να προστατευτούμε από την επαφή με κάποιο νόσημα, αλλά και να διατηρήσουμε μια συλλογική ανοσία, αυτή της ‘’αγέλης’’».
Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου όχι μόνο για την μη εμβολιασμό των παιδιών, αλλά και τον ενηλίκων, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά του, διάφορες αρρώστιες, ανάμεσά τους και η διφθερίτιδα, δρουν για 10 χρόνια, μετά την τελευταία δόση τους.
Μετά από αυτό, ακόμα και οι μεγάλοι πρέπει να εμβολιάζονται, ανά δεκαετία. Ειδάλλως άθελά μας θα δώσουμε την δυνατότητα αναβίωσης αυτών των νοσημάτων.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις