Ατομικές κις λορέν
Νόστιμο «μεζεδάκι» για τα παιδικά πάρτι.
- Στα λευκά ορεινά της χώρας - Το καμπανάκι της ΕΜΥ για την κακοκαιρία
- Πόσο θα κοστίσει στην τσέπη των Ελλήνων αν ενεργοποιηθεί η «βόμβα» Τραμπ για 5% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες
- ΕΛ.ΑΣ: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εν όψει επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών
- Νέο αντιμονοπωλιακό πλήγμα για τη Google – Στο στόχαστρο των ιαπωνικών αρχών
Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 30΄
Υλικά (για 12 ταρτάκια)
70 γρ. μπέικον γαλοπούλας
2 αβγά
200 ml κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
Ελαιόλαδο για τη φόρμα
12 μικρά στρογγυλά φύλλα κουρού (έτοιμα στα σουπερμάρκετ)
130 γρ. γλυκιά γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κόβουμε το μπέικον σε μικρά καρέ. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα. Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε χρησιμοποιώντας έναν αβγοδάρτη με την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο. Αλείφουμε σχολαστικά με ένα πινέλο τις θήκες μιας φόρμας για μάφιν με ελαιόλαδο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φορμάκια για μάφιν, τα οποία τοποθετούμε πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου. Βάζουμε μέσα στις θήκες ή στις φόρμες τα έτοιμα φύλλα κουρού. Τα πιέζουμε με τα χέρια ώστε να καλύψουν τον πάτο και τα τοιχώματα του σκεύους που χρησιμοποιούμε. Τρυπάμε τη βάση τους με ένα πιρούνι. Βάζουμε μέσα στο κάθε φύλλο περίπου 1½ κ.γ. τριμμένη γραβιέρα. Από πάνω μοιράζουμε το τσιγαρισμένο μπέικον και τέλος 2-3 κ.σ. από το μείγμα με τα αβγά. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις