Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ατομικές κις λορέν

Ατομικές κις λορέν

Νόστιμο «μεζεδάκι» για τα παιδικά πάρτι.

Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 30΄

Υλικά (για 12 ταρτάκια)

70 γρ. μπέικον γαλοπούλας

2 αβγά

200 ml κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

Ελαιόλαδο για τη φόρμα

12 μικρά στρογγυλά φύλλα κουρού (έτοιμα στα σουπερμάρκετ)

130 γρ. γλυκιά γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κόβουμε το μπέικον σε μικρά καρέ. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα. Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε χρησιμοποιώντας έναν αβγοδάρτη με την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο. Αλείφουμε σχολαστικά με ένα πινέλο τις θήκες μιας φόρμας για μάφιν με ελαιόλαδο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φορμάκια για μάφιν, τα οποία τοποθετούμε πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου. Βάζουμε μέσα στις θήκες ή στις φόρμες τα έτοιμα φύλλα κουρού. Τα πιέζουμε με τα χέρια ώστε να καλύψουν τον πάτο και τα τοιχώματα του σκεύους που χρησιμοποιούμε. Τρυπάμε τη βάση τους με ένα πιρούνι. Βάζουμε μέσα στο κάθε φύλλο περίπου 1½ κ.γ. τριμμένη γραβιέρα. Από πάνω μοιράζουμε το τσιγαρισμένο μπέικον και τέλος 2-3 κ.σ. από το μείγμα με τα αβγά. Ψήνουμε για 30 λεπτά.

Πηγή: Γευσιγνώστης

Must in

Γιοβάνοβιτς: «Να πάρουμε την πρόκριση στη League A για πρώτη φορά απέναντι στη Σκωτία»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε για τα θέλω της Εθνικής απέναντι στους Σκωτσέζους αλλά και το πόσο ισχυρή είναι η αντίπαλος της Ελλάδας στα play-offs του Νations League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024