Ατομικές κις λορέν
Νόστιμο «μεζεδάκι» για τα παιδικά πάρτι.
Spotlight
-
Ομολόγησε ότι βοήθησε τον 7χρονο γιο της να πεθάνει: «Ήταν σωστό και έπρεπε να το κάνω»
-
Εργαζόμενοι Αυγής σε Κασσελάκη: «Ελήφθη μία απόφαση ερήμην μας» – Δεν έχει απολυθεί κανείς, απάντησε
-
Αποκεφάλισε τον αδερφό του και πέταξε το κεφάλι από το μπαλκόνι
-
Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το γαλλικό «Εξκάλιμπερ» – Βρισκόταν καρφωμένο σε βράχο για 1.300 χρόνια
Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 30΄
Υλικά (για 12 ταρτάκια)
70 γρ. μπέικον γαλοπούλας
2 αβγά
200 ml κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
Ελαιόλαδο για τη φόρμα
12 μικρά στρογγυλά φύλλα κουρού (έτοιμα στα σουπερμάρκετ)
130 γρ. γλυκιά γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κόβουμε το μπέικον σε μικρά καρέ. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα. Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε χρησιμοποιώντας έναν αβγοδάρτη με την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο. Αλείφουμε σχολαστικά με ένα πινέλο τις θήκες μιας φόρμας για μάφιν με ελαιόλαδο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φορμάκια για μάφιν, τα οποία τοποθετούμε πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου. Βάζουμε μέσα στις θήκες ή στις φόρμες τα έτοιμα φύλλα κουρού. Τα πιέζουμε με τα χέρια ώστε να καλύψουν τον πάτο και τα τοιχώματα του σκεύους που χρησιμοποιούμε. Τρυπάμε τη βάση τους με ένα πιρούνι. Βάζουμε μέσα στο κάθε φύλλο περίπου 1½ κ.γ. τριμμένη γραβιέρα. Από πάνω μοιράζουμε το τσιγαρισμένο μπέικον και τέλος 2-3 κ.σ. από το μείγμα με τα αβγά. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Το Olympia Golden Beach Resort & Spa Γιορτάζει την Κατάκτηση του Βραβείου Haute Grandeur Global Excellence Award 2024 «Καλύτερο Βιώσιμο Ξενοδοχείο στην Ελλάδα»
- Φωτιά στα Γλυκά Νερά: Ποινική δίωξη για εμπρησμό από αμέλεια σε 35χρονο
- Θεσσαλονίκη: «Αν δεν σε έχω εγώ, δε θα σε έχει κανείς» – 45χρονος απείλησε να σφάξει τη σύντροφό του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις