Πολύποδες παχέος εντέρου : Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο – Πώς μειώνουμε τον κίνδυνο
Οι πολύποδες είναι ένα επιπλέον κομμάτι ιστού που αναπτύσσεται μέσα στο σώμα, στο παχύ έντερο ή στο ορθό. Οι περισσότεροι δεν είναι επικίνδυνοι
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Πώς διαμορφώνονται οι τιμές από το χωράφι στο ράφι
- Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια για τον σκύλο και τη γάτα μας – Εύγευστες συνταγές
- Ο Τραμπ διορίζει τον παραγωγό του «Apprentice», ως ειδικό απεσταλμένο στη Μεγάλη Βρετανία
Οι πολύποδες είναι ένα επιπλέον κομμάτι ιστού που αναπτύσσεται μέσα στο σώμα, στο παχύ έντερο ή στο ορθό. Οι περισσότεροι δεν είναι επικίνδυνοι.
Ωστόσο, ορισμένοι μπορεί να μετατραπούν σε καρκίνο του παχέος εντέρου. Αν διαγνωστείτε με αυτούς για την δική σας ασφάλεια, ο γιατρός θα τους αφαιρέσει και θα τους εξετάσει. Μπορούν να αφαιρεθούν και κατά τη διάρκεια μιας κολονοσκόπησης.
Ο καθένας μπορεί να εμφανίσει αυτό το πρόβλημα.
Περισσότερες πιθανότητες όμως έχουν όσοι:
-Είναι άνω των 50 ετών
-Είχαν πολύποδες πριν
-Ένα μέλος της οικογένειας είχε ή έχει το πρόβλημα
-Έχουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του παχέος εντέρου
Οι περισσότεροι πολύποδες του παχέος εντέρου δεν προκαλούν συμπτώματα.
Ωστόσο αν αυτά εμφανιστούν μπορεί να περιλαμβάνουν:
-Αίμα στα κόπρανα
-Δυσκοιλιότητα ή διάρροια που διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα.
-Η εύρεση και η αφαίρεση τους μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου ή του ορθού.
Επίσης, πολύ σημαντικές είναι και κάποιες αλλαγές στη διατροφή σας, που μπορεί να μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης πολυπόδων του παχέος εντέρου:
-Να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά
-Μειώστε το περιττό βάρος σας
-Να τρώτε τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D, όπως γάλα τυρί, γιαούρτι, μπρόκολο, αυγά, συκώτι , σολομό.
-Αποφύγετε τις λιπαρές τροφές, καθώς και το κόκκινο κρέας και το επεξεργασμένο, όπως μπέικον, λουκάνικα, αλλαντικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις