Αρνάκι με φέτα και ανατολίτικα μπαχαρικά
Ψήνουμε και σερβίρουμε το φαγητό μας μέσα σε μια κολοκύθα!
- Συνεδριάζει τη Δευτέρα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη - Τα επτά θέματα
- Ανήλικοι μαχαίρωσαν 23χρονο στον πνεύμονα για… μία παρατήρηση - Τι λέει ο πατέρας του θύματος
- Ισχυροί άνεμοι στη Βρετανία - Μεγάλα προβλήματα στις πτήσεις ενόψει των Χριστουγέννων
- Νετανιάχου: «Θα δράσουμε κατά των Χούθι, όπως δράσαμε κατά των τρομοκρατών του Ιράν»
Προετοιμασία 35΄ Ψήσιμο 3 ώρες και 20΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
10 γρ. 5 spice powder
350 ml νερό
1 γλυκιά κολοκύθα, βάρους περίπου 1½ κιλού (για να χωράει μέσα το αρνί)
1 μπούτι από αρνάκι βάρους περίπου 1 κιλού, κομμένο σε 4 μερίδες
150 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
Διαδικασία
Ρίχνουμε 100 ml ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και την τοποθετούμε σε φωτιά να ζεσταθεί. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, να μαλακώσουν λίγο. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά. Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρέας. Σοτάρουμε για λίγο και ρίχνουμε περίπου 350 ml νερό. Οταν πάρει μία βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε το καπάκι της κολοκύθας (από τη μεριά που έχει το κοτσάνι). Βγάζουμε, με ένα κουτάλι, όλους τους σπόρους από το εσωτερικό της.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βάζουμε μέσα στην κολοκύθα τα κομμάτια του κρέατος, χωρίς να αφήνουμε κενά. Προσθέτουμε το ζουμί της κατσαρόλας και τη φέτα. Σκεπάζουμε την κολοκύθα με το καπάκι της και το καρφώνουμε στη θέση του με οδοντογλυφίδες. Τη βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 3 ώρες. Αφαιρούμε το καπάκι προσεκτικά.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, να πάρει χρώμα.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις